OSB’DE YAKIYOR, ZEHİR SAÇIYOR

DÜZCE’DE ÇEVRE KATLEDİLİYOR…

OSB’DE YAKIYOR, ZEHİR SAÇIYOR
18.01.2022 - 17:58
Kaynak: Haber Merkezi
1271

TONLARCA HURDA YAKILIYOR, YETKİLİLER SUSUYOR

Düzce Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içinde yer alan eski bir fabrika bahçesini mekan tutan “Hurda Yakıcı” tonlarca ALÜMİNYUM HURDASINI bilinçsizce yakarak çevreyi yaşanmaz kılıyor.

 

SİNSİ PLAN İŞLİYOR, TARIM ARAZİLERİ ÖLÜYOR !

Sanayi alanlarını genişletme projesi kapsamında birinci sınıf tarım alanına sahip HacıAhmetler Köyü topraklarına göz diken Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içinde OSB’nin ilk kurulduğu yıllarda TEŞVİK’ten yararlanarak 50 dönem araziyi işgal eden firmalardan biri, bir türlü imal edemeden KAPATTIĞI FABRİKAYI yarı-açık “HURDA YAKIM ATÖLYESİ” haline getirip nerden getirildiği bilinmeyen ALÜMİNYUM YAKIM “OCAĞI” haline getirip çevreye zehir-zemberek yayan tesis göz göre göre Düzce’nin öncelikle GÜNEY YAKASINI yaşanmaz kılıyor.

Dünyanın neresinden getirildiği bilinmeyen tonlarca hurda bilinçsizce ve şuursuzca hiçbir tedbir alınmadan açıkta yakılarak adeta “ÇEVRE KATLİAMI” yapılıyor.

VERİMLİ ARAZİLER “KAMUFLE EDİLİYOR”

Çevreyi yaşanmaz kılan bu hurda yakımı işlemi sonrası çevrede bulunan çok sayıda meyve ağaçlarının üst filizlerinde kuruma ve körelme dikkat çekiyor. Hatta orman ağaçları içinde yer alan çam ve köknar ağaçlarında bile kurumaların görülmesi büyük bir endişeyle izleniyor.

OSB’nin kuzeyinde yer alan yaklaşık ağırlıklı olarak Hacı Ahmetler Köyü başta olmak üzere Küçük Ahmetler, Küçük Mehmetler, Sinirci ve Duraklar Köylerine ait 5 bin dönüme yakın birinci sınıf tarım arazisinin sinsice KÖYLERDEN ve KÖYLÜDEN sinsice saklanarak apar topar Toprak Koruma Kurulu’ndan geçirilmiş olması endişeyle izleniyor. Kurulda ziraat Mühendisleri Odası ‘nın red vermesine rağmen Düzce Ziraat Odası’nın onay verdiği konuşuluyor. Bu konunun da şeffaf olmaması “çiftçinin ve köylünün birinci sınıf arazilerini sinsice sanayi alanlarına dahil etme projesi” olarak algılanıyor.

OSB’de kuruluş aşamasında “Teşvikten Yararlanarak” bedavaya cüzi parayla araziye konan bazı fabrikaların “Yakım Atölyesi” kurularak ciddi derecede havayı kirleten “filitresiz bacaları etrafa saçarak Düzce’nin havasının kirlenmesine yol açan Alüminyum yakım atölyesinin” bir an evvel durdurulması isteniyor. Havayı kirleten bu alüminyum yakım atölyesine inan OSB’nin hemen yakınındaki birinci sınıf tarım arazilerini sanayi alanı içine alınmak istenmesinin yarattığı tedirginlik Düzce’nin güney yakasındaki köylerde büyük endişeyle izleniyor.


Editör: E. TAYHAN