CHP FATURA YAKTI!

CHP Adapazarı İlçe Örgütü tarafından son günlerde gündemde olarak doğalgaz ve elektrik faturalarında ki artışları dikkate çekmek amacıyla AKM önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamada 1 Ocak itibariyle ile devreye sokulan zamların geri çekilmesi istenirken, doğalgaz ve elektrik faturaları yakıldı.

CHP FATURA YAKTI!
9.02.2022 - 09:25
Kaynak: Haber Merkezi
338

CHP Adapazarı İlçe Örgütü tarafından  son günlerde gündemde olarak doğalgaz ve elektrik faturalarında ki artışları dikkate çekmek amacıyla AKM önünde basın açıklaması yapıldı. Yapılan basın açıklamasına CHP İl Örgütü, CHP Serdivan ve Karasu İlçe Örgütlerinin yönetimleri ve partililer katıldı. Yapılan basın açıklamasını CHP Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin okudu.  Çetin, zamlar altında ezilen, tenceresini kaynatamayan, faturalar nedeniyle icralık olan vatandaşın feryadı olmak için bir araya geldiklerini ifade etti.

ZAMLAR GERİ ÇEKİLSİN’ 

1 Ocak 2022’de yapılan ‘elektrik’ ve ‘doğalgaz’ zamlarının geri çekilmesini istediklerini ifade eden Çetin, “ Haziran 2018’de Başkanlık sistemiyle başlayan süreç, ülkemizi her alanda geriye götürüp adeta ekonomik çöküşe sürükledi. 20 yıllık AKP iktidarının ve özellikle son 4 yıllık tek adam döneminin ülkemize faturası çok ağır oldu. Mazot fiyatları, gübre, tohum, ilaç, sulama enerjisi gibi temel girdiler çiftçiyi üretemez hale getirdi. Benzin fiyatları araç sahiplerine kontak kapattırdı. Gıda fiyatları cep değil artık can yakıyor.  Evine et değil dert giren vatandaşın evine şimdi ot bile girmiyor” dedi.

FATURALARI YAKTILAR

İktidarın toplumu ekmeğe muhtaç ettiği ifade edilen basın açıklaması şu ifadelere yer verildi: “Yıllardır kaşıkla verip kepçeyle aldılar. Başarısızlıklarını gizlemeye çalıştılar, suni gündemler ile halkın gündemini unutturmaya çabaladılar. Ama artık mızrak çuvala sığmıyor, algı operasyonları vatandaşta karşılık bulmuyor. Zamların altında ezilen milletimiz sandıkta hesap sormaya hazırlanıyor. İlk seçimde bir avuç yandaşın iktidarı gidecek yerine halkını ve onun mutluluğunu önceleyen bir iktidar gelecektir.”  Basın açıklamasının okunmasının ardından katılımcılar yanlarında getirdikleri elektrik ve doğalgaz faturalarını yakarak, zamları protesto ettiler.


Editör: E. TAYHAN