Payına Kaldırım İşgallerini Savunmak Düştü...

Düzce kamuoyunda büyük tepkilere neden olan İzmirli firmanın şehrin çeşitli bölgelerine koyduğu büfelere tepkiler devam ederken büfeleri savunmak AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin’e kaldı.

Payına Kaldırım İşgallerini Savunmak Düştü...
16.02.2022 - 09:25
Kaynak: Haber Merkezi
377

Cumartesi akşamı Belediye önüne konulan, sosyal medyada çığ gibi büyüyen tepkiler üzerine gece yarısı apar topar kaldırılarak Kent Park içine konulan,  Pazar günü akşam saatlerinde ise  Atatürk Devlet Hastanesi önündeki yaya kaldırımına kondurulan İzmirli Efor büfeleri savunmak AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin’e kaldı…

Düzce şehir mezarlığında kuruyan, çürüyen ve devrilme tehlikesi taşıdığı bahanesiyle başlatılan ağaç seyreltme  işini yüzüne gözüne bulaştıran Düzce Belediyesi yetkilileri, kamuoyunda yükselen tepkileri dindirmek için şehir mezarlığında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya AK Parti  Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin de katıldı.

Son günlerde Düzce kamuoyunda yeniden tartışma konusu olmaya başlayan İzmirli Efor büfelerine de değinen il Başkanı Keskin, yapılan işin kanunlara uygun olduğunu söyledi. Gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine sinirlerine hakim olamayan Başkan Keskin, “ yaptığımız her işi size mi soracağız “ tepkisinde bulundu.

Bir yıl önce yapılan ihalenin  şartnamesinde,  büfe yerine şarj ünitesi yazılarak kamuoyu bilinçli olarak yanıltılmasına rağmen  belediyenin yaptığı yanlış bir işi İl Başkanı Mustafa Keskin’in savunması şaşkınlık yarattı.

23 mayıs 2021 tarihinde,  Düzce belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, söz konusu 7 ‘büfe’ sosyalleşme alanı olarak tanımlanırken ve ayrıca, bu 7 sosyalleşme alanının şehrin muhtelif yerlerine konulacağı söylenmesine rağmen, il başkanı Keskin’in ısrar adını büfe diye tanımlaması ve şartnamede nereye konulacağı yazıyordu demesi kafaları karıştırdı.

Keskin’in yaptığı açıklamaya tepki gösteren Düzceliler, kendi konforunu düşünerek mezarlığa gelmeyen kendi sırça köşkünde gününü güne eden belediye başkanı Özlü’nün yaptığı her yanlışı ısrarla savunmanın AK Parti’ye zarar verdiği gibi sayın Keskin’in yıllardır biriktirip bugüne taşıdığı güvenirliliğini de zedelediğini ve  ona  olan güveni sarstığını  söyleyen yorumcular, “ Faruk Özlü yaptığı bu son hamle ile Keskin’i şehir mezarlığına gömdü “ değerlendirmesinde bulundular.

Bazı sosyal medya yorumcuları ise, Mustafa Keskin ve Düzce Belediyesi’nde hala cevabı bulunmayan şu soruların yanıtlanmasını istediler:

1-      Efor Büfeye verilen  ihalenin şartnamesini yeniden yayınlayın,

2-      İhale şartnamesinin hangi maddesinde şarj ünitesi yerine büfe yazıyor

3-      Büfelerin hangi noktalara konulacağı belirtiliyor

4-      Olayı kamuoyunun gündemine taşıyanların ardında ki siyasi irade kim?

NE OLMUŞTU…

BELEDİYEDEN BÜFE AÇIKLAMASI ( 23 MAYIS 2021)

İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er’in, Düzce Belediyesi’nin İstanbul caddesi üzerinde 12 büfe yerini İzmirli bir firmaya ihale etmesiyle başlayan tartışmalar üzerine belediye yetkilileri açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, proje kapsamında yapılacak büfe sayısı iddia edildiği gibi 12 adet değil 7 adet olduğu belirtilirken, söz konusu büfelerin tamamı iddia edildiği gibi İstanbul Caddesi üzerine değil, şehrin muhtelif yerlerine konulacağı açıklandı.

İLAN İÇİN TIKLI

https://www.ilan.gov.tr/ilan/716785/muhtelif/ spor/scooter-ve-akilli-bisikletleri-calistirma-hakki-verilecek


Editör: E. TAYHAN