Tarihi kıl çadır 25 gündür kaderine terk edildi

Konuralp destinasyon projesi kapsamında önceki dönem Belediye Başkanı tarafından Konuralp’e konulan tarihi kıl çadır, Faruk Özlü zamanında Erguvan tesislerine taşınmıştı. Kar yağışında çöken çadır 25 gündür kaderine terk edildi. Kendinden önceki dönemde yapılanları yıkarak, milli servete zarar veren Özlü, Düzce Belediyesi’ni böyle mi kara geçirecek?

Tarihi kıl çadır 25 gündür kaderine terk edildi
16.02.2022 - 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
649

Önceki dönem Belediye Başkanı tarafından Konuralp destinasyonu projesi kapsamında Konuralp’e kurulan Ertuğrul Gazi otağ kıl çadırı, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü tarafından Erguvan Tesislerinin bulunduğu alana taşınmış ve burada hizmet vermeye başlamıştı.

Hafta içi 08.00-19.00 saatleri arasında özel gün, etkinlik, toplantı organizasyonları için kiralanan  çadır, 20 Ocak’ta yağan karda çöktü.  Aradan geçen 25 günde çadırı kimse onarmayınca tarihi çadır kaderine terk edildi.

Düzceliler, Başkan Faruk Özlü’nün göreve geldiği günden bu yana, önceki dönem belediye başkanlarının Düzce’ye kazandırdığı, tramvay, güreş sahası, saat kulesi, sokak aydınlatmaları gibi bir çok hizmeti yıkıp söktüğünü belirterek, “Önceki dönemlerde yapılan tüm hizmetleri tek tek yıkıp dökmek,  Düzce’ye hiçbir şey kazandırmaz. Tarihi kıl çadırı erguvana taşıdıklarında övüne övüne anlatmışlardı. Şimdi ise sahip çıkmıyorlar bile. Çadır yıkılmış, yetkililer ne zaman yapılacağını bile bilmiyor. Vatandaş çadır’ı kiralamak için gittiğinde geri döndürülüyor” diyerek, yapılan hizmetlere sahip çıkılmasını istediler.

 

KENDİSİNDEN ÖNCE YAPILANLARI TEK TEK YIKTI

Düzce’de önceki dönemlere ait bir çok bir yatırım Faruk Özlü tarafından gereksiz bulunarak yıkılmış, kaldırılmış ve ziyan edilmişti.  Yapıldığı dönemlerde, milyonlarca para harcanan bu yatırımlar çöp olmuş, Düzcelinin cebinden harcanan bu paralar da boşa gitmiş oldu.

 

BU NASIL TASARRUF?

Göreve geldiği günden bu yana tasarruf tedbirleri uygulayan Faruk Özlü, gereksiz hiçbir harcama yapmadıklarını ısrarla söylese de, önceki dönem yapılan yatırımları yıkıp, döküp, parçalayarak, yerlerine yenilerini, yeni bedeller ödeyerek yaptığında Belediye tasarruf mu ediyor?

Yapılan yatırımlara sahip çıkarak, onararak, geliştirerek, üzerine biraz daha katarak kullanmak yerine, yıkıp kaldırmayı tercih eden Özlü,  Düzce Belediyesi’ni böyle kara geçirmeyi hedefliyor. 


Editör: E. TAYHAN