ER’DEN KESKİN’E CEVAP

İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, dün mezarlıktaki basın açıklamasında kendisine İzmirli efor büfelerle ilgili sorulan soruya “Size mi soracağız nereye koyacağımızı” diye cevap veren AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin’e, “Evet bize soracaksınız çünkü biz Halkız” dedi.

ER’DEN KESKİN’E CEVAP
16.02.2022 - 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
1147

Günlerdir tartışılan İzmirli Büfe konusunu, dün Şehir mezarlığında yapılan basın açıklamasına katılan AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin’e soran gazetecilere Keskin’in, “Size mi soracağız büfeleri nereye koyacağımızı” diye cevap vermesi büyük tepkilere neden oldu.  İyi Parti İl Başkanı Yunus Özay Er de Keskin’e “Evet bizlere soracaksınız, çünkü biz halkız” diyerek cevap verdi.

Er, “Demokrasi iktidarda olanlar gibi düşünmeyen ve yaşamayanların yaşam özgürlüğünün teminatı olan bir rejimdir. Düşünce ve ifade hürriyetine kısıtlama getirilmesi halinde demokrasiler ‘çoğunluk diktası”na dönüşür, hak ve özgürlükler devre dışı kalır. O demokrasi ki Düzce’nin köylerinden çıkan dar gelirli ailelerin çocuklarını bu  ülkeye milletvekili, bakan, il başkanı ve vali yapmıştır. Kıymetini bilmek lazım gelir. Dün Ak Parti İl Başkanı Sayın Mustafa Keskin Bey’in büfeler ile alakalı açıklamasını  dinlerken gerçek demokrasinin önemi  Düzceliler tarafından bir kere daha anlaşılmıştır” dedi

 

Düzce’de yerel yönetimi elinde bulundurmanın kendilerine keyfi tutum takınabilme hakkı vermeyeceğini belirten Er, “Sayın Keskin, Ak Parti bir siyasi partidir, tıpkı diğer siyasi partiler gibi demokrasinin en önemli enstrümanlarından biridir. Ak Parti= Devlet değildir. Bunu tekraren size hatırlatmak isterim. Ak Parti’nin şu an Düzce yerel yönetimini elinde bulundurması, sizlere istediğiniz gibi hareket edebilme, keyfi tutum takınabilme hakkını vermez. Türkiye bir hukuk devletidir” dedi.

Er,  ‘Büfeleri nereye koyacağımızı  size mi soracağız’ demişsiniz.  Sayın Keskin Düzce sizden ve saygıdeğer partinizden ibaret değildir. Düzce Siyasi Partileri ile Sivil Toplum Örgütleri ile Basını ile ve yaşayan halkı ile bir bütündür.İşte biz de tam bu tarz ve tavırlar yüzden mevcut düzenden rahatsız olduğumuzu ifade ediyor İyi Parti olarak tam da bu yüzden siyaset yapıyoruz. Muhalif insanların, çoğunluk gibi düşünmeyen kişilerin de özgürce yaşamaları ve  düşüncelerini Anayasal çerçevede özgürce ifade edebilmeleri  için mücadele ediyoruz. Dolayısı ile elbette “bize soracaksınız” Sayın Keskin… Çünkü biz HALKIZ !!! Ve gün gelip biz bu şehri yönettiğimizde hiç kimseye ‘size mi soracağız ne yapacağımızı’ demeyeceğiz.. Konu her ne olur ise olsun” dedi.


Editör: E. TAYHAN