Düzcelilerin merakla beklediği krediyi kimler alabilecek ?

Yeni ekonomi modeli ile birlikte devreye alınması beklenen 60 milyar TL'lik destek paketi ile ilgili Düzcelilerin de merakla beklediği detaylar belli oldu

Düzcelilerin merakla beklediği krediyi kimler alabilecek ?
24.02.2022 - 09:37
Kaynak: Haber Merkezi
611

Yeni ekonomi modeli ile birlikte devreye alınması beklenen 60 milyar TL’lik destek paketi ile ilgili Düzce’de birçok sektörün merakla beklediği detaylar belli oldu. Yeni ekonomi modeli kapsamında ihracat, üretim ve yatırım yapan firmalara Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaletiyle (Hazine destekli) 60 milyar liralık destek sağlanacağı açıklanmıştı.

Kredi Garanti Fonunun 60 milyar liralık yeni destek paketlerinde başvurular başladı. İş dünyasının finansmana erişimini kolaylaştırmak için hayata geçirilecek olan destek, 3 başlık altında verilecek. ‘Yatırımcı’ ve ‘ihracatçıya’ 25’er milyar lira ayrılırken, ‘işletme harcamaları’ için belirlenen tutar ise 10 milyar lirayı buluyor.

AMACI DIŞINDA KULLANILAMAYACAK

Pandemide iki yıl önce dağıtılan KGF kredilerinden kullanan bazı Düzcelilerin kullandıkları kredileri maçı dışında tüketime harcandığı belirtilmişti. Yeni pakette buna izin verilmeyecek. Refinansman amacıyla kullanım yasaklandı.

Yeni paket için faturaları belgelendirme ve sözleşme zorunluluğu getirildi. İşletme sermayesi ihtiyaçları için yalnızca kartlı kullandırım şartı var. Nakit kullanım oranı yüzde 10 ile sınırlı. Süreç sıkı takip edilecek. Amaç dışı kullanım veya gerçek dışı beyanda yasal yaptırımlar uygulanacak.


Editör: E. TAYHAN