Üreticiler tarım sigortası konusunda bilgilendirildi

Düzce’de tarım sektörünü tehdit eden risklerin teminat altına alınabilmesi amacıyla 17 Şubat 2022 tarihinde Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonunda "Devlet Destekli Tarım Sigortalarının İşleyişi ve TARSİM 2022 Yılı Uygulamaları" hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Üreticiler tarım sigortası konusunda bilgilendirildi
24.02.2022 - 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
622

Sigorta Sistemi ile ilgili genel değerlendirmelerin yapıldığı, yenilikler ve uygulamalar hakkında bilgilerin verildiği ve katılımcılarla görüş alışverişinde bulunulduğu toplantıya; Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Necdet Çiçek, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Sakarya Bölge Müdürü Erhan Karakuş, Ziraat Odası Başkanı, Muhtarlar Derneği Başkanı, Muhtarlar, Tarsim Eksperleri, Sigorta Acenteleri, Sivil Toplum Kuruluşları, teknik personeller ve üreticiler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Necdet Çiçek, Düzce’de iklim değişikliği etkisiyle son yıllarda don, dolu, sel, fırtına ve heyelan gibi afetlerin yaşandığını ve meydana gelen bu afetlerden dolayı çok sayıda üreticinin zarar gördüğünü belirterek,  “Geçtiğimiz yıllarda meydana gelen afetlerden dolayı sigorta yaptıran üreticilerimizin zararları TARSİM tarafından karşılandı.  Üreticilerimiz olası afetler durumunda mağdur olmamaları için, mutlaka sigorta yaptırmaları gerekir" söyledi.

Daha sonra söz alan TARSİM Sakarya Bölge Müdürü Erhan Karakuş, Devlet Destekli Tarım Sigortaları 2022 yılı uygulamaları, bitkisel ürün ve hayvan hayat sigortaları hakkında katılımcılara sunum eşliğinde bilgilendirmede bulundu. Toplantı, katılımcıların soruları cevaplandıktan sonra sona erdi. 


Editör: E. TAYHAN