BİZİM YETİŞEMEDİĞİMİZ DÖNEMLER VAR

Düzce İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal, Kulis programında, siyaset hayatından il özel idare çalışmalarına, geçtiğimiz günlerde düzenlediği ve bazı iddiaların ortaya atıldığı kahvaltıdan hava kirliliğine kadar bir çok konuda soruları cevapladı. Günal, " benim amacım meclis başkanlığını layıkıyla yapıp bitirmek, bir dahaki dönem meclis üyeliğine de aday olmayacağım" diyerek, milletvekili olma gibi bir düşüncesinin de olmadığının altını çizdi.

BİZİM YETİŞEMEDİĞİMİZ DÖNEMLER VAR
31.03.2022 - 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
524

Düzce İl Genel Meclis başkanı Çiğdem Günal, Oxijen Kulis'e konuk oldu. meclis başkanlığında 3 yılını dolduran Günal, özel idarenin çalışmalarını paylaşırken, göreve geldiği günden bu yana , başarılı işlere imza attıklarını söyledi.

İl özel İdarenin yaptığı bazı yollarda heyelan yaşanması nedeniyle bozulmasıyla  ilgili olarak izleyiciden gelen bir soruyu cevaplayan Günal,  yollar yapılırken alt yapıyla ilgili daha dikkatli ve kapsamlı bir çalışma yapılması gerektiğine dair konuştu.

HEYELAN OLACAĞINI BİLEMEYİZ

Günal, " Düzce heyelan bölgesi olan bir il, tahmin etmediğimiz yerlerde heyelan oluyor. Geçen yıl Çilimli’de bir yol yaptık, heyelan oldu, vatandaş yorum yazmış bu yolu niye yaptınız diye, haklı ama biz orada heyelan olacağını düşünemedik. Heyelana neyin sebep olduğuna bakmak lazım. Biz bunu dillendirmiyoruz ama orman bölgesini fındıklığa çevirmişler, suyu çekebilecek bir toprak bırakmıyoruz. Bu yıl kış mevsiminde kar ve yağmurlardan sonra 160 heyelan meydana geldi. İnsanlara teknik olarak yapılmaması gerektiğini söylediğimiz halde, ısrar ediyorlar yolumuzu yapın diye. Bazı yollarda ne yaparsak yapalım yol çöküyor, buna bizim yapabileceğimiz bir şey yok. " dedi.

EN BÜYÜK SORUN İSKİ

Düzce’de en büyük sıkıntının  İSKİ olduğunu vurgulayan Günal, fosseptik giderlerin dahi  nasıl yapılacağının  İSKİ’ye sorulduğunu söylerken, İSKİ yüzünden Kanalizasyonu beklerken  asfaltın çok geciktiğini, vatandaşın da bunun sorumlusu olarak özel idareyi gördüğünü belirtti.

BİZİM YETİŞEMEDİĞİMİZ DÖNEMLER VAR

Düzce’de su konusunda ise en büyük sorununun bir köyde bulunan su kaynağını köylülerin, su kaynağı bulunmayan diğer köye vermeye yanaşmaması olduğunu  söyleyen İGM Başkanı Çiğdem Günal, bazı bölgelerde suların bulanık akmasının ise, suların daha çok derelerden alınmasından kaynaklandığını , köylerde havuz ve arıtma gibi tesisler olmadığını ifade etti, "Suyun yetersiz olduğu, bizim yetişemediğimiz dönemler var. Sadece özel idare, meclis değil herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor." dedi.

5 KÖYDE ÇALIŞMA YAPILIYOR

Hava kirliliğini önleme adına köylerde doğalgaz alt yapı hazırlığı yaptıklarını söyleyen Günal, 5 köyde çalışmaların devam ettiğini ancak DERGAZ'ın bu köylere doğalgaz verip vermeyeceğinin henüz belli olmadığını belirtti.

"KAHVALTI PARASINI BEN ÖDEDİM"

Geçtiğimiz günlerde, çalışmaları kamuoyuyla paylaşmak adına düzenlediği kahvaltıyla ilgili iddiaları cevaplayan Günal, “ kahvaltı parasını ben ödedim. Bu toplantıda anlattıklarımdan, yaptığımız hiçbir şey gözükmedi, başka konu gündeme getirildi. Ben isterdim ki onlar konuşulsun. Şu anda Mecliste birlik beraberliğimizde sorun yok, bu saatten sonra da o birlik beraberliği bozdurmayacağım." dedi.

MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜNCEM YOK

Siyaset hayatının devamıyla  ilgili bir soruyu da cevaplayan Günal,  şu anlık milletvekilli adaylığı  gibi bir düşüncesi olmadığını dile getirdi, " benim amacım meclis başkanlığı görevini layıkıyla yapıp bitirebilmek. Süreçte, sen talip ol biz düşünüyoruz derlerse talip olurum,  ama böyle bir şey denmezse çıkıp da ben talibim demeye niyetim yok. Bir dahaki dönem meclis üyeliğine de aday olmayacağım. 2 dönem yeterli.Yeni kan gelsin, ben yeterince yaptığımı düşünüyorum." şeklinde konuştu.


Editör: E. TAYHAN