41 TL'DEN SATILMAYA DEVAM EDİYOR

Toprak Mahsulleri Ofisi Mayıs ayında da kabuklu fındık satışına devam edeceğini duyurdu. TMO Mayıs ayı için fındık fiyatına zam yapmadı. TMO Nisan ayındaki 41 TL fiyattan Mayıs ayında da fındık satacağını açıkladı.

41 TL'DEN SATILMAYA DEVAM EDİYOR
6.05.2022 - 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
317

Toprak Mahsulleri Ofisi Mayıs ayında da kabuklu fındık satışına devam edeceğini duyurdu. TMO Mayıs ayı için fındık fiyatına zam yapmadı. TMO Nisan ayındaki 41 TL fiyattan Mayıs ayında da fındık satacağını açıkladı.

 

TMO'NUN AÇIKLAMASI

TMO’dan yapılan açıklama şöyle; Kurumumuzca, Mart ayında başlayan kabuklu fındık satışlarımıza Mayıs ayında da devam edilecektir.  Ordu, Samsun ve Kocaeli Başmüdürlükleri stoklarında bulunan 20 bin ton 2021 yılı mahsulü Levant Kalite kabuklu fındıklar serbest satışa açılmıştır.

Satış fiyatları; Nisan ayı satış fiyatı Mayıs ayında da geçerli olup %50 sağlam iç fındık esasına göre peşin bedel mukabilinde ilave nakliye ve maniplasyon dâhil, KDV hariç olmak üzere, Levant Kalite için 41,00 TL/kg’dır.

Numune talep edilmesi halinde KDV dâhil 50,00 TL/kg fiyattan en az 5 kg olacak şekilde karşılanacaktır. Firmalar ürün bedelinin Kurumumuz hesaplarına yatırılmasına müteakip teslimatlara başlanılacaktır. Satışlar; Ordu, Samsun ve Kocaeli Başmüdürlüklerince yapılacak olup irtibat bilgileri aşağıda yer almaktadır.


Editör: E. TAYHAN