.

Zam furyası devam ediyor. Doğalgaz, elektrik, motorin ve benzine dün de yüksek zamlar geldi.

.
2.06.2022 - 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
140

Konutlarda kullanılan doğalgazın birim fiyatı yüzde 30 zamlandı. Elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın fiyatı da yüzde 16 artırıldı.

 

DOĞALGAZ

Nisan ayında doğalgaza yüzde 35 zam yapıldı. Doğalgaz tarifesinde son bir yılda santrallere yüzde 630, sanayiye yüzde 601, konuta yüzde 146 zam yapıldı.

 

ELEKTRİK

Sanayi ve ticarethanelerde kullanılan elektriğe yüzde 25, konut ve tarımsal faaliyetlerde kullanılan elektriğe ise yüzde 15 zam geldi.

 

AKARYAKIT

Sektör kaynaklarının aktardığına göre, dün gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 1 lira 49 kuruş, benzine 1 lira 22 kuruş zam yapıldı. Benzinin ve motorinin litresi 26 lirayı geçti.

Geçtiğimiz günlerde alkol, sigara, cep telefonu, bilgisayar, çay ve şeker fiyatları da artmıştı.

Yıl başından bu yana çay yüzde 70, şeker yüzde 120 oranında zamlanmıştı.

 

ZAM FURYASI

Enflasyonun artması, giderek katlanarak çoğalan hayat pahalılığı vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Haziran ayının ilk gününde birçok ürüne zam gelirken, zam furyasının önümüzdeki günlerde ve haftalarda devam etmesi bekleniyor.

Mayıs ayı enflasyon rakamları yarın açıklanacak. Enflasyonun yüzde 70’in üzerinde çıkması beklenirken, yeni zamlarla birlikte hayat pahalılığının artarak devam edeceği tahmin ediliyor.


Editör: E. TAYHAN