Erol TAYHAN Yazdı… DÜZCE “MİNİ TÜRKİYE’DİR..!”

Gazeteci Erol TAYHAN, “Düzce MİNİ TÜRKİYE’DİR” başlığını taşıyan köşe yazısında Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) tarafından 17-19 Haziran 2022 tarihleri arasında Düzce’de yapılan “66.Başkanlar Konseyi Toplantısı”nın kente sağladığı artıların yanında Düzce’nin tanıtımına sağladığı katkıyı vurgulayarak, Düzce’nin il olmasının ardından gelinen gelişmeleri ve Türkiye’de diğer illerden farkını köşe yazısında dile getirdi:

5.07.2022 - 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
585

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun her üç ayda bir farklı  bölgelerde tertiplediği  66. Başkanlar Konseyi Toplantısı” 17-19 Haziran 2022 tarihleri arasında 81. İl Düzce’de gerçekleştirilince bende  Düzce’yle ilgili bazı bilgilerin paylaşılması gerektiği kanaati hasıl oldu. Bunu ifade ederken “Her ilimizin kendine has güzelliği ve özelliği olduğunu” hatırlatarak tespitlerimi paylaşmak istiyorum…!

Her kentin tabii ki kendine has sosyolojik ve coğrafi yapısının yanında, tarihi ve turistik özellikleri vardır…!Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkanlar Konseyi Toplantılarının da bir anlamda ülkemizin ve ülke halkımızın farklılıklarını yerinde görmek ve toplantının yapıldığı bölgeyi daha da yakından tanımaya yönelik büyük bir açığı giderdiğine şahitlik ediyoruz….Bu açıdan TGF’nin “Başkanlar Konseyi Toplantıları” nın sadece ülkemizle sınırlı kalmayıp ülke dışında da şartlar el verdiği sürece devam etmesi gerektiği kanaatimi daha önce de ifade ettiğim gibi burada tekrar etmiş olayım.!

 “İSTANBUL’A DÖNÜŞ YOLUNU SEVİYORUM…!”  

İstanbul Şairlerimizden  Yahya Kemal Beyatlı’ya Ankara dönüşü sırasında sorarlar :“Üstad, Ankara’nın en çok neyini seviyorsun?”

Yahya Kemal’in cevabı nettir:“Ankara’nın en çok İstanbul’a dönüş yolunu seviyorum…!”

İstanbul’a aşık olan şair Yahya Kemal, Ankara’dan İstanbul’a dönüşünü  dahi “…İstanbul’a dönüş yolunu seviyorum” dizeleriyle ifade ediyor, açıklıyor…

Düzce’yi önemli kılan aslında budur: “Ankara ve İstanbul arasındaki konumudur…!”Ankara’dan İstanbul’a; İstanbul’dan Ankara’ya uzanan yolun tam ortasındadır Düzce…!

Şairin deyimiyle Ankara’da İstanbul’da birbirlerine kavuşmak için Düzce’den geçmek, Düzce’yi aşmak, Düzce’yi görmek; Düzce’ye uğramak zorundadır…!

(Erol TAYHAN’IN Köşe yazısının tamamını  www.duzceobjektf.com adlı internet sitesinden takip edebilirsiniz.)

 

 


Editör: E. TAYHAN