SAĞLIKÇILAR, İŞ BIRAKTI

Konya Şehir Hastanesinde bir doktorun öldürülmesi ve sağlıkta şiddetin ölüm boyutuna varmasıyla birlikte sağlıkçılar şiddete tepki olarak iş bıraktı.

SAĞLIKÇILAR, İŞ BIRAKTI
7.07.2022 - 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
224

Konya Şehir Hastanesinde bir doktorun öldürülmesi ve sağlıkta şiddetin ölüm boyutuna varmasıyla birlikte sağlıkçılar şiddete tepki olarak iş bıraktı. 7-8 Temmuz günlerinde Sağlık Meslek Örgütleri 2 günlük iş bırakma kararı alırken, şiddete karşı caydırıcı kanunlar beklediklerini dile getirdiler.

Atatürk Devlet Hastanesi Poliklinik girişinde bir araya gelen sağlık meslek örgütleri ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.   Konya'da öldürülen Kardiyoloji uzmanı Dr.Ekrem Karakaya'yı anma ve Sağlıkta şiddete karşı tepki olarak yapılan ortak basın açıklamasına,  TTB, SES, HEKIM BIRLIGI ve  HEKIMSEN , Aile Hekimleri Derneği,  Sağlık Sen ve Türk Sağlık Sen üyeleri katıldı, eyleme bazı siyasi partiler de destek verdi..  

Sağlık örgütleri adına basın açıklamasını Hekim Birliği Sendikası Temsilcisi Uz.Dr.Engin Özcan yaparken, "Acımız büyük, kaybımız tarifsiz, üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız" dedi.

CAYDIRICI KANUNLAR BEKLİYORUZ

Özcan, " Biz hekimler artık tükendik dedik dinlemediniz. Biz hekimler, sağlık hizmeti verdiğimiz kamu kurumlarının içerisinde sözel, fiziki saldırıya uğruyor; hatta öldürülüyoruz dedik duymadınız. Biz hekimler, şiddete karşı göstermelik koruma kanunları değil, caydırıcı hükümler içeren kanunların çıkarılmasını bekliyoruz dedik, görmezden geldiniz. Halkımıza doğru tanı koymak için en az 15-20 dakika muayene süresi ayırabilmek istiyoruz. MHRS randevularını 5 dakikada bir vererek, üzerine randevusuz hasta da bakılmasını isteyerek hastanede kalabalıkları arttırarak şiddete davetiye çıkarıyorsunuz dedik, umursamadınız. Kışkırtılmış sağlık hizmeti söylemlerinizle, sağlık sistemindeki her aksaklığın tek sebebi hekimlermiş gibi gösterdiniz. Bizleri koruyamadınız; muayene odalarımızı savaş alanlarına çevirdiniz. Öldürüldük, Öldük. " şeklinde konuştu.

CAN GÜVENLİĞİMİZ DEVLET TARAFINDAN SAĞLANAMAYACAKSA...

Sağlıkçıları muhatap almayan siyasi otorite ve sorumlu devlet yetkililerine seslenen Özcan,  Dr. Ekrem Karakaya'nın  görev şehidi olduğunu,  olayın sorumlularına hukuk içinde hesap soracaklarını dile getirdi.

Özcan, " Zaman artık konuşma zamanı değildir icraat zamanıdır. Hekimler olarak bizler artık birlik olduk. Polikliniklerde, sağlık kuruluşlarında öldürülmemek, şiddete uğramamak için başlangıç olarak 07-08 Temmuz 2022'de 2 gün tüm ülkede iş bırakıyoruz. Devam eden süreçte can güvenliğimiz, çalıştığımız kurumlarda devletimizce sağlanamayacak ise tüm hekimler olarak anayasal haklarımızı uzun süreli olarak kullanma konusunda kararlılığımızı tüm kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz." dedi.

 


Editör: E. TAYHAN