ATATÜRK İÇİN DÜZCE SELAMLAR’DAYIZ…

SELAMLAR'DA 88. YIL COŞKUSU

ATATÜRK İÇİN DÜZCE SELAMLAR’DAYIZ…
19.07.2022 - 13:06
Güncelleme 19.07.2022 - 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
572

Ulu Önder Atatürk’ün Düzce’ye gelişinin 88. yılı Selamlar Köyü’nde törenle kutlandı. Atatürk’ün ismini verdiği köyde yapılan törenler halk da büyük ilgi gösterdi.

18 Temmuz 1934’te Düzce’yi ziyareti sırasında yolu üzerinde bulunan o zamanki adı İbrahim Ağa olan köye uğrayan ve köyün adını Selamlar olarak değişmesi emrini veren Atatürk’ün Selamlar Köyü’ne gelişinin 88. yılı coşkuyla kutlandı.

AYRAN İKRAM EDİLDİ

Gümüşova Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, siyasi partilerin il başkanları,  Gümüşova İlçe Protokolü ve vatandaşların katıldığı kutlama törenlerinde, Düzce Belediyesi Mehter ekibi de gösteri sundu.

Atatürk'ün ayran içtiği alanda protokol üyelerine ve halka ayran ikram edildi.

KÖYÜN ADINI DEĞİŞTİRMİŞTİ

Selamlar Köyü Muhtarı Sinan Çiftçi yaptığı konuşmada,  Atatürk’ün Düzce'den geçeceğinin haber alınması üzerine  Hafız Ahmet Altan önderliğinde halkın o zamanki adıyla İbrahimağa köyünde kendisini ağırlamak istediklerini söyleyerek, "Ulu Önder Atatürk'ü eski E-5 yolunda,  eski çeşme önünde karşılayarak ayran ikram etmişlerdir. Büyük coşkuyla karşılanan Atatürk ayranı içmiş ve köyün adını Selamlar olarak değiştirmiştir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü isim babalığı yaptığı köyde saygıyla anıyorum" dedi.

 

Törenin devamında protokol üyeleri tarafından Atatürk’ün eşyalarının ve fotoğraflarının sergilendiği Atatürk Müzesi gezildi.

 


Editör: E. TAYHAN