Erol TAYHAN "DÜZCESPOR'UN BAŞARISINI" YORUMLADI

DÜZCESPOR “BİR DAYANIŞMA” SEMBOLÜDÜR

Erol TAYHAN "DÜZCESPOR'UN BAŞARISINI" YORUMLADI
1.09.2022 - 18:36
Kaynak: (Objektif Ajans)
547
1

 DÜZCESPOR “BİR DAYANIŞMA” SEMBOLÜDÜR

Erol TAYHAN, köşe yazısında Düzcespor’un dünü ve bugününü kıyaslayarak elde edilen şampiyonluğun ve kazanılan başarının mimarı Düzcespor Kulüp Başkanı Gökhan KAPOĞLU ve Yönetim kurulu Üyelerinin sergilediği birlik-beraberlik ve dayanışma örneğinin takdire şayan olduğunu vurgulayarak “Düzcespor’un partiler-üstü çalışmasıyla büyük bir örnek teşkil ettiğini” dile getirdi.

“Merhaba 2.Lig Biz Geldik…”diyerek yazısına başlayan Erol Tayhan; Düzcespor’un ismi ve renginin iki kulübün birleşmesiyle doğduğunu dile getirerek Gazeteci-Yazar Mehmet Şimşek’in bir yazısından alıntı yaparak bugün elde edilen başarının mimarlarını tanıttı:

Genele şamil bu tespitlerimi özele indirgersek; Gökhan KAPOĞLU başkanlığındaki  Düzcespor Yönetim Kurulu’nun tam bu şablona uygun olarak hareket ettiğini görüyoruz: “22 yıl sonra gelen” şampiyonluğun çıkış sırrı işte burada saklıdır…!Bunu bilesiniz…!” diye yazısına başlayan Erol TAYHAN, Düzcespor’u bir çınara benzeterek

‘Bir çınarı usulüne uygun dikmek tabii ki önemlidir; ancak aslına uygun bakımı yapılmayan çınarın, kalıcı olma şansı hiç yoktur. Çınarı güçlü, kalıcı, dayanıklı ve aynı zamanda “uzun ömürlü” kılan da işte bu özelliğidir. Yoksa çınara kavak ağacı muamelesi yaparsanız; belirli bir ömrü aşamazsınız …!

O yüzden kurulduğu 1967’den bu yana “Düzcespor, Ulu Çınar gibidir” diyoruz.

Çınar, haşmeti sever; büyüdükçe aslına döner. Yoksa çınar olma özelliğini yitirir …

İKİ TAKIM BİRLEŞTİ “DÜZCESPOR DOĞDU…”

Gazeteci Araştırmacı Yazar Mehmet Şimşek, bir yazısında bu gerçeği şu sözlerle dile getiriyor:

Düzcespor ismi de, Kırmızı Lacivert rengi de işte böyle doğmuştur.Tarih şahit…!

Düzcespor 22 yıl sonra elde ettiği şampiyonlukla sadece bir üst lige çıkmış olmuyor; aynı zamanda “Düzcespor’u kuranlara da bir vefa örneği sergilenmiş oluyor…!”Tek kentte tek kulüp, tek yumruk…!

Tek isim, tek renk, tek bayrak: Düzcespor…!

İHSAN ÇETİN’İN “SEVİNÇ ”GÖZYAŞLARI…!

Evet bugün 2.ligdeyiz çok şükür çok mutluyuz… Ama dün yaşananları da bugün unutursak yarın kıymet bilmeyenler türeyebilir. Onun için tarihsel bilgiler belge mahiyeti taşır. Buna istinaden yazıyorum bu gerçekleri: “Tarihe not düşüyorum bir anlamda…!”

Dününü bilmeyen, geleceğinden emin olamaz.

İhsan Abi (rahmetliyle) 2021-2022 sezonunun 3.ligdeki şampiyonluk kupasını kaldırdığımız 18 Temmuz Stadındaki “Bıtexen Düzcespor-Çarşambaspor” maçını basın locasından birlikte izlemiştik

 

Düzcespor’un hiçbir deplasman maçını kaçırmadan bu maça kadar gelen İhsan Çetin Abi’yle o arada yalnız kalıyoruz basın tribününde …O sevinç dalgasına hiçbir Düzcesporlu gönül dayanamaz…!

Tam o arada İhsan Abi’yle göz-göze geliyoruz:

“-Erolll, biz şimdi şampiyon olduk mu yani…!? Sahi Şampiyon muyuz Erol…!” diye bana sarılarak hüngür hüngür, hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladı…! Gel sende dayan bu sevince…!

Değerli okurlarımız yazının tamamını Erol TAYHAN’ın köşesinden (www.duzceobjektif.com) takip edebilirsiniz.  

 

   

 

 

 

 

 


Editör: E. TAYHAN