AVNİ AKYOL UNUTULMAZ

DÜZCE’NİN DEĞERİ AVNİ AKYOL ANILDI

AVNİ AKYOL UNUTULMAZ
30.09.2022 - 17:05
Güncelleme 1.10.2022 - 14:19
739
1

Milli Eğitim ve Kültür eski Bakanı Düzceli Avni Akyol, aramızdan ayrılışının 23. Yılında Düzce Şehir Mezarlığı’nda mezarı başında hüzünle anıldı. Ruhuna ithafen okunan Kur’an-ı Kerim ve duanın ardından Akyol’u sevenler “Akyol’un farkını ve özelliklerini” kısa cümlelerle özetlediler. Anma programına Akyol’un eşi Yüksel Akyol rahatsızlığı nedeniyle katılamazken aileyi damadı Dr. Necati Çevirir ve kızı Defne Çevirir temsil etti.

 

30. Eylül. 1999’da Gerede’de geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Milli Eğitim ve Kültür eski Bakanı Avni Akyol, Düzce merkez Şehir Mezarlığında çok sayıda dostları ve sevenlerinin iştiraki ile mezarı başında anıldı. Düzce Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç başta olmak üzere adını taşıyan Avni Akyol İkokulu ve ortaokulu idarecileri Tanju Uraslu ve Güldeniz Kaplan, Düzce Avni Akyol Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürü Caner Bağ, Avni Akyol Ümit Kültür ve Eğitim Vakfı Müdiresi Nihal Altındağ, Düzce Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Birol Aksu ile bazı öğretmenler, işadamları ve Akyol’u seven dostlarının adını taşıyan Avni Akyol İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri de anma programında hazır bulundu.

         Okunan Kur’an-ı kerim ve getirilen duanın ardından Akyol’la ilgili duygu ve düşünceler dile getirildi.

Düzce Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç “Avni Akyol demek çalışkanlık ve başarı demektir” diye başladığı sözlerine, Avni Akyol’un bakanlık yaptığı dönemde öğretmenlik yapan biri olarak kendisini tanıma fırsatı bulduğunu belirterek O’nun Türkiye’de ve Düzce’de kalıcı olmasının nedeninin O’nun bilgi birikimi ve donanımının yanında bıraktığı izlerle de  ilgili olduğunu vurguladı.

         Aile adına söz alan Avni Akyol’un damadı Dr. Necati Çevirir de programa katılan ve katkıda bulunan konuklara teşekkür ederek “O değerleriyle  merhametiyle güleryüzüyle ve alçak gönüllülüğüyle daima bizlerle beraber olacaktır.” dedi.

     Milli Eğitim ve Kültür eski Bakanı Avni Akyol’u anma programı okunan Kur’an-ı Kerim ve getirilen duanın ardından Avni Akyol Öğretmenevi tarafından hazırlanan irmik helvasının ikram edilmesiyle tamamlandı.

           AVNİ AKYOL’U KISACA ANLATTILAR

Avni Akyol’u anma programına katılan konuklara “Akyol’la ilgili düşüncelerini ve bıraktığı izleri sorduk:

        

 

           


Editör: E. TAYHAN