MELEN HAVZASINDA “BUĞDAY ÜRETİM MERKEZİ…”

Düzce’de 3 bin 800 dekar alanda buğday üretimi yapılarak ülke ekonomisine katkı sağlanacak.

MELEN HAVZASINDA “BUĞDAY ÜRETİM MERKEZİ…”
5.11.2022 - 14:30
Kaynak: (Objektif Ajans)
670

Melen Havzasında “Bereketli Buğday Yetişiyor Projesi" kapsamında 221 üreticiye 95.000 kg buğday tohumu verildi. Düzce’de 3 bin 800 dekar alanda buğday üretimi yapılarak ülke ekonomisine katkı sağlanacak.

Dünya genelinde yaşanan gıda sorunuyla birlikte önemi iyice artan tarımsal kalkınmayla ilgili atılan adımlar umut vaat ediyor. Dört bir yanı verimli topraklarla çevrili olan Düzce’de tarım arazilerini değerlendirmek ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün hazırladığı Melen havzasında bereketli buğday yetişiyor projesiyle birlikte 3 bin 800 dekar alanda buğday üretimi yapılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarafından Desteklenen, 2022 Yılı Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projeleri arasında yer alan, Düzce Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Melen Havzasında Bereketli Buğday Yetişiyor Projesi" kapsamında ekim programı başladı.

Düzce’de ekim programında ve işlemeli tarıma uygun olmayan alanlar öncelikli olmak üzere, bitkisel üretimin artırılması amacıyla il genelinde toplam 221 üreticiye 95.000 kg buğday tohumu teslim edildi. Düzenlenen törene İl Müdürü Vekili Hüseyin Dikmen, El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Ergün, Düzce İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Özlem Koçak, Düzce Muhtarlar Derneği Başkanı Düzce Şube Başkanı Tacettin Kaval, İl Müdürlüğü Personeli ve çiftçiler katıldı.

 

Tören de konuşma yapan İl Müdürü Vekili Hüseyin Dikmen; "Bu proje ile Melen Havzasında buğday alanları arttırılarak, İlimizde bitkisel üretiminin geliştirilmesi hedeflendi. Teslim edilen tohum ile İl genelinde toplam 3.800 dekar alanda buğday üretimi yapılacak. Sertifikalı ekmeklik buğday tohumu üreticilere teslim edilerek kaliteli ve verimli buğday yetiştiriciliğinin yapılması amaçlanmıştır. İlimizde yürütülecek olan bu projenin başarılı olması ile buğday üretim alanlarının genişlemesine katkıda bulunarak, ilimizde daha fazla ve kaliteli buğday üretilmesi, başta üreten çiftçilerimiz olmak üzere ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacaktır. Üreticilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi.

Yapılan konuşmanın ardından üreticilere buğday tohumu teslimi gerçekleştirildi.

 


Editör: E. TAYHAN