SANAYİ KENTİ AKSARAY, BÖLGESEL KALKINMANIN LOKOMOTİFİ

AKSARAY, TÜRKİYE’NİN “SANAYİ LOKOMOTİFİ” OLMA YOLUNDA

SANAYİ KENTİ AKSARAY, BÖLGESEL KALKINMANIN LOKOMOTİFİ
2.12.2022 - 16:03
Güncelleme 2.12.2022 - 16:08
259

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun geçtiğimiz günlerde 68. Başkanlar Konseyi toplantısını gerçekleştirdiği Aksaray, Türkiye’nin sanayi kenti olma yolunda da hızla ilerliyor.

 1’nci organize sanayi bölgesini tamamladıktan sonra 2’nci ve 3’üncü genişleme bölgelerini dolduran ve 4’üncü organize sanayi bölgesi kurulan Aksaray, bölgesinde istihdamı en yüksek il olmayı başardı.

 

GAZETECİLER FABRİKA ÜRETİM MERKEZLERİNİ GEZDİ 

Türkiye Gazeteciler Federasyonuna bağlı 81 ilin Gazeteciler Cemiyeti Başkanlarını ağırlayan TGF Aksaray Temsilcisi Abdulkadir Ay, konuk gazetecilere şehrin bazı sanayi kuruluşlarını gezdirdi.

Eroğlu Holding bünyesindeki Colin’s, Loft gibi ünlü markaların üretildiği fabrikayı gezen gazeteciler üretim tesislerine hayran kaldı. Fabrika Müdürü Meral Gökçe, TGF heyetine kot pantolon üretiminin aşamalarını tüm bölümleri gezdirerek anlattı. 3 bin civarında işçinin çalıştığı fabrikada aylık 7 milyon adet kot pantolon üretildiği belirtildi.

Gazetecilerin ikinci durağı, Dünyaca ünlü Tahıl siloları üreten Obial markasıyla bilinen Altuntaş Holding oldu. Firma yetkilileri, gazetecilere Aemot Elektrik Motor fabrikasını gezdirdi ve Türkiye’nin gelecek yüzyılına damga vuracak önemli bir üretimi gerçekleştirdiklerini kaydettiler. 

KAPADOKYA’NIN GİRİŞ KAPISI 

Aksaray sanayide olduğu gibi turizmde de ön plana çıkıyor. TGF heyeti, Kapadokya’nın giriş kapısı olarak önemli destinasyonlara sahip olan ve Dünya mirası olan öne çıkan Ihlara Vadisi, Selime katedrali,  Narlı Göl Güzelyurt gibi yerleri de dolaştılar ve hayran kaldılar. Ihlara Termal Hotel’de gazetecilere verilen yemekte işletmeci Ahmet Yaşar tesisle ilgili de bilgi vererek, “Mineral yoğunluğu Dünyada ikinci sırada bulunuyor.  Ziga bölgesinde 60 dereceye varan sıcaklığıyla termal suları birçok hastalıklara şifa kaynağı oluyor’ dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, 68. Başkanlar Konseyi toplantısının yapıldığı Aksaray’ın hem sanayi hem de turizm yönünden önemli bir şehir olduğunu söyledi. Genel Başkan Yılmaz Karaca, organizasyona ev sahipliği yapan ana sponsorlardan Nenessa Otel’in sahibi Ali Temel’e teşekkür ederken, TGF Aksaray Temsilcisi Abdukadir Ay ile birlikte bir teşekkür plaketi takdim etti.


Editör: E. TAYHAN