DÜZCE’DE “VELİLER Çocukları İçin TEDİRGİN”

ANNE VE BABALAR "OKULLAR AÇILMASIN" DİYOR

DÜZCE’DE “VELİLER Çocukları İçin TEDİRGİN”
4.12.2022 - 10:54
Kaynak: (Objektif Ajans)
1058
3

Düzce'de 23 Kasım sabahı yaşanan 5.9 şiddetindeki depremin ardından eğitime 1 hafta ara verilmiş, artçı sarsıntıların devam etmesiyle birlikte tatil 1 hafta daha uzatılmıştı. 5 Aralık Pazartesi günü okulların açılması planlanırken, art arda yaşanan ve şiddeti 4.1'i bulan artçı sarsıntılar, çocuklarının okullarda güvenli olmayacağını düşünen velileri tedirgin etti.

Düzce'de 23 yıl sonra 23 Kasım sabahı meydana gelen  5.9 şiddetindeki sarsıntıyla depremi bir kez daha yaşadı. Depremin ardından eğitime ara verilirken, 5 Aralık'a kadar okullar tatil edildi. Hasar gören bazı okulları boşaltma kararı alındı, öğrencilerin hangi okullara taşınacağı da açıklandı.

Ancak , üzerinden 11 gün geçen depremin artçıları Düzcelileri korkutmaya devam ediyor. Son olarak bu sabah yaşanan 4.1 şiddetindeki artçı sarsıntı, pazartesi günü okulların açılıp açılmaması konusunda tartışmaları alevlendirdi. Özellikle sosyal medyada paylaşımlarda bulunan bir çok veli, sarsıntılar devam ederken çocuklarının okullarda güvenli olmayacağı görüşü ile tatilin uzatılmasını istediler.

"Günde en az iki deprem olan bir ilde iki gün sonra okulları açmak ne kadar doğru bir karar olur." diyen veliler,  ders esnasında olası bir sallantıda zaten korkmuş olan  çocukları bir öğretmenin  tek başına sakinleştiremeyeceğini savunarak,  yılbaşına kadar okulların tatil edilmesini, 15 tatilin öne çekilmesini,  gerekirse ara tatilin iptal edilerek eğitimde ki açığın kapatabileceği görüşlerini paylaştılar.

"Çocuklarımızı bu ortamda okula gönderirsek aklımız onlarda  kalacak." diyen veliler,  yetkililere seslenerek okulların bir süre daha açılmamasını istediler.

 


Editör: E. TAYHAN