“DÜNYA SEYYİDLER VE ŞERİFLER DERNEĞİ” DÜZCE’DE TOPLANDI

DERNEK ÜYELERİ DÜZCE’DE TOPLANARAK GENEL DEĞERLENDİRMEDE BULUNDULAR

“DÜNYA SEYYİDLER VE ŞERİFLER DERNEĞİ” DÜZCE’DE TOPLANDI
6.12.2022 - 16:36
Güncelleme 6.12.2022 - 17:14
917

“Dünya Seyyidler ve Şerifler Kültür ve Araştırma Derneği” üyeleri ve sevenleri Düzce’de biraraya gelerek istişare ve değerlendirmede bulundular.  

Acaroğlu Restaurant’ta kahvaltılı programda gerçekleşen programa ülkenin birçok yöresinden gelen seyyidler ve şeriflerin yanısıra üst düzey bürokrat ve seçkin bir gurup hazır bulundu.

Konuklar Düzce Vali Yardımcısı Süleyman Hürrem Aksoy tarafından ağırlandı. Dernek Genel Başkanı Seyyid Hüseyin Zerraki, konuklara hitaben yaptığı konuşmada derneğin amacını ve hedeflerini sıralarken seyyid ve şeriflerin tarihsel sürecinden bahsetti.

         “Dünya Seyyidler ve Şerifler Kültür ve Araştırma Derneği” üyeleri kuruluş sürecinin ardından Düzce’de toplanarak yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundular. Düzce Vali Yardımcısı Süleyman Hürrem Aksoy, Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’in de katıldığı toplantıda Geylani Vakfı Başkanı Prof. Dr. Fadıl Geylani, Şeyh Şamil’in torunu Hawaii Başkonsolosu Muzaffer Bayçöl, Em. Kara Harp Akademileri Em. Komutanı, Dr. Öğretim Üyesi  Kazım Dalkıran, başta olmak üzere çok sayıda seçkin konuk hazır bulundu.

 


Editör: E. TAYHAN