VALİ ATAY'I GURURLANDIRAN MEKTUP

HARÇLIKLARINI EVİ YIKILAN ÇOCUKLARA GÖNDERDİ

VALİ ATAY'I GURURLANDIRAN MEKTUP
10.12.2022 - 16:07
Kaynak: (Objektif Ajans)
364

Düzce’de 23 Kasım tarihinde yaşanan depremin ardından kamu kurum ve kurumları tüm imkanlarını seferber ederken, Bursa’da yaşayan 6. Sınıf öğrencisi Muhammed Emir Ateştepe’nin harçlıklarını toplayarak Vali Cevdet Atay’a yazdığı mektup duygulandırdı.

Düzce’de 23 Kasım tarihinde yaşanan 5.9 büyüklüğündeki depremde yıkım yada can kaybı olmazken bir çok ev ağır hasar aldı. Bursa’da yaşayan ve yaşıtlarını televizyonda çadırlarda gören 6. Sınıf öğrencisi Muhammed Emir Ateştepe ise küçük yaşına kocaman yüreği ile biriktirdiği harçlıklarını depremzede yaşıtlarına ulaştırması için Vali Cevdet Atay’a mektup yazdı.
Ateştepe Vali Atay’a yazdığı mektupta “Selamun Aleyküm Sayın Valim Cevdet Amcam. Düzce’de 
olan depremi duydum çok üzüldüm. Düşündümki evleri yıkılan benim gibi çocukların olduğunu, okul harçlıklarımdan para biriktirdim ve size göndermek için evi yıkılan çocuklara destek olmak istedim. Gönderdiğim paramı gereken yere harcamanı isterim. Vali Amcam ellerinden öperim” ifadelerine yer verdi.
Mektubu alan Düzce Valisi Cevdet Atay, küçük çocuğun yazısından çok etkilenerek aileyle cep telefonu üzerinden görüntülü görüşme yaptı.

Vali Atay “Bugün bu mektubu gördüm tüylerim diken diken oldu. Ne güzel bir çocuk yetiştirmişsiniz. Böyle vatanını, milletini, halkını seven ve yüreği depremden etkilenenlerle çarpan bir çocuğunuz var. Çok şanslısınız. Sabah mektubu okuduğumda çok gururlandım. Ne kadar iyi yürekli, büyük yürekli, merhametli bir çocuk” dedi.

 


Editör: E. TAYHAN