KONURALP TÜRKİYE'DE GÖZDE…

KONURALP TÜRKİYE’NİN İLK 10 KEŞİF LİSTESİNDE 6. SIRADA…

KONURALP TÜRKİYE'DE GÖZDE…
13.12.2022 - 19:01
Güncelleme 13.12.2022 - 19:11
681

Konuralp Antik Tiyatro Kazı alanı Türkiye'de dikkat çekmeye devam ediyor. Konuralp'un bu dikkat çeken konumu ilgiyle ve takdirle takip ediliyor.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün büyük ilgi gösterdiği ve kazıların aralıksız sürdürüldüğü Konuralp Antik Tiyatro Kazı Alanı Milliyet’in geleneksel arkeoloji keşif değerlendirmesi kapsamında hazırlanan “Türkiye’nin İlk 10 Keşif Listesi”nde 6. sırada yer aldı.

Konuralp’teki Prusias Ad Hypium Antik Kent kazıları her geçen gün yeni bir keşfin kapılarını aralarken Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden Arkeologların da ilgisini çekmeye devam ediyor. Milliyet Gazetesi’nin her yıl geleneksel olarak sürdürdüğü keşif değerlendirmesi kapsamında Türkiye’nin ilk 10 keşif listesinde de Prusias Ad Hypium Antik kenti 6. sırayı aldı.

İstanbul, Hacettepe, Ege, Uludağ ve Kocaeli üniversitelerindeki arkeoloji bölümlerinde yüksek lisans ve lisans eğitimi alan 20 öğrenci, 20 arkeolojik keşfi içeren bir liste hazırlayarak 400 Arkeoloji meraklısının değerlendirmesine sundu. Listedeki keşifler hazırlanırken, maddi kültüre ait verilerde eşine az rastlanır durumlar olması ve bulunan eser ya da yerlerin bilimsel yeniliklerle bölgesel ilişkilerinin dikkate alındığı belirtildi.

 

“TÜRKİYE’NİN 2022 ARKEOLOJİ ZENGİNLİĞİ”

400 kişinin yaptığı değerlendirme sonucunda ilk 10 yerin belirlendiği liste “Türkiye’nin 2022 arkeoloji zenginliği” yazısı ile yayımlandı. Arkeoloji uzmanlarının ayrıca değerlendirme yaptığı listede Batı Karadeniz’in en eski yerleşim yerlerinden biri olarak kabul edilen Konuralp Prusias Ad Hypium Antik Kenti’nin 6. sırada yer alması büyük heyecan uyandırdı.


Editör: E. TAYHAN