BU KÖYLERİ “FARKLI KILAN” NEDİR?

TÜRKİYE’DE İLK KEZ DÜZCE’DE UYGULANACAK BU ÇALIŞMADA "KÖY SEÇİMİNDE" DAVRANILAN KRİTERLER MERAK EDİLİYOR...! -BU KÖYLERİN FARKI NEDİR? -BU KÖYLERİN ÖZELLİĞİ NEDİR?

BU KÖYLERİ “FARKLI KILAN” NEDİR?
6.01.2023 - 15:47
Kaynak: (Objektif Ajans)
841
3

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye’de ilk kez Düzce’deki 5 köyde uygulama imar planı çalışması yapmaya başladı. Bu sayede 5 köyde yapılaşma imar planına göre yapılacak ayrıca bu köylere doğalgaz hattı çekilebilecek.

Düzce’de hava kirliliği ile mücadele çalışmaları kapsamında özellikle şehir merkezine yakın köylerde doğalgaz kullanımın teşvik edilmesi amacıyla yapılan çalışmalar sonuç vermeye başladı.

Köylerde yakılan sobaların yerine doğalgaz yakılması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye’de ilk kez Düzce’de ilk etapta Yeni Taşköprü, Pırpır, Aydınpınar, Çınarlı ve Ozanlar köylerinde uygulama imar planı çalışması başlattı.

İmar planının tamamlanması ile birlikte köylerdeki evler hem depreme uygun hem imara uygun yapılacak. Kaçak yapılar üzerinde çalışma yapılacak ve vatandaşlar için yeni düzenlemeler gündeme gelecek. Bununla birlikte en önemli konulardan birisi ise imar planının tamamlanmasıyla köylere doğalgaz hattı çekilebilecek. Bu sayede köy sakinleri doğalgaz kullanmaya başlayabilecekler.

Ayrıca imar planı ile tarım alanları koruma altına alınacak. İmar planlarında kesinlikle arazilerin bölünmesine izin verilmeyecek. Hissedarların büyük arazileri parsel, parsel bölmesi yerine bütün kullanması sağlanarak, tarım konusunda da ciddi adımlar atılacak.
Uygulama imar planının başarılı olması durumunda yine Düzce şehir merkezine yakın köylerin tamamında uygulama devam edecek. Daha sonra merkeze uzak köylerde de uygulama imar planı yapılacak.

 


Editör: E. TAYHAN