"DEPREMZEDE İÇİN SOBA" DÜZCE BELEDİYESİ'NDEN

VARİLLER SOBAYA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

"DEPREMZEDE İÇİN SOBA" DÜZCE BELEDİYESİ'NDEN
14.02.2023 - 16:43
Güncelleme 16.02.2023 - 16:32
343

Düzce Belediyesi depremzedeler için kullanılmış varillerden “soba imalatına” başladı. Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda sobalar, ağır kış şartlarından etkilenen depremzedeler için tasarlanarak seri olarak imal edilerek depremzedelere ulaştırılacak.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün talimatıyla, başlatılan çalışmalarda Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin imalatla ilgili çalışmalarını yerinde gördük.

TUVALET VE SOBANIN ARDINDAN SIRA SOBADA…

Düzce Belediyesi Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki depremin ardından başlattığı yardım seferberliğini sürdürüyor. Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından üretilen lavabo ve tuvaletlerden 10 adedi bugün afet bölgesine ulaştırıldı. Lavabo tuvalet, duş ve bebek bakım odası imalatını sürdüren Düzce Belediyesi, soba üretimine geçti.

KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekip ile soba üretimine başlandığını kaydeden Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı Barış Bayrak; “Başkanımız Dr. Faruk Özlü’nün talimatı ile başlattığımız lavabo, tuvalet, duş ve bebek bakım odası imalatımız sürüyor. İlk sevkiyatımızı Elbistan’a ulaştırdık. Şimdi de kullanılmış ama yıpranmamış varillerden soba imalatına başladık. Elimizdeki varilleri değerlendiriyoruz” dedi.

“YIPRANMAMIŞ VARİLLERİ GETİREBİLİRSİNİZ”

Başkan Yardımcısı Barış Bayrak yıpranmamış variller için vatandaşlara çağrıda bulunarak; “Biz elimizde bulunan temin edebildiğimiz varilleri sobaya dönüştürüyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız ellerinde yıpranmamış varil varsa Akçakoca Karayolu Çamköy Kavşağı mevkiinde bulunan Destek Hizmetleri Müdürlüğümüzün şantiyesine getirmelerini rica ediyoruz. Bu zor günleri hep birlikte el ele aşacağız” ifadelerini kullandı.


Editör: E. TAYHAN