DÜZCE HACIAHMETLER KÖYÜ ŞOK’TA

"BU TOPRAKLAR BİRİNCİ SINIF TARIM ARAZİSİDİR” “KÖY DEVİR TEFTİŞ RAPORLARI “ KÖYLERE ULAŞMADAN ARAZİLER İLAN’A ÇIKMIŞ KİMSENİN HABERİ YOK.

DÜZCE HACIAHMETLER KÖYÜ ŞOK’TA
28.02.2023 - 15:35
Güncelleme 28.02.2023 - 18:34
996
2

Düzce Organize Sanayi (OSB)Bölgesi ilave alanı içerisinde yer alan merkeze bağlı Hacıahmetler Köyü başta olmak üzere 4 köy ve 4 mahalle’ye ait yerlerle ilgili açıklanan “ilam” kararının ilgili köylere süresi dahilinde duyurulmaması köylerde tam bir “şok” etkisi yarattı.

Düzce İl Özel İdaresi Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 07.02.2023 tarihli “Köy Devir Teftiş Raporu” başlığıyla muhtarlıklara gönderilen yazıda ilam tarihinin 20.01.2023 tarihinden itibaren 30 gün sureyle talebe ilişkin itirazların Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne yapılması isteniyor.

Ancak ilgili ilam yazısının 26.02.2023 tarihinde bazı muhtarlara ulaşmasına rağmen birçok muhtar ve özellikle köylünün bilgilendirilmemiş olması köylerde büyük tepkiye yol açtı.

Haberin duyulmasının hemen ardından en fazla etkilenecek köylerin başında yer alan OSB genişleme alanı içinde yer alan, Düzce’nin en fazla tarım ve hayvancılığın yapıldığı birinci sınıf tarım arazilerinin bulunduğu  Düzce merkeze bağlı HacıAhmetler Köyü’ne giderek köylülerle konuştuk.

KÖYLÜNÜN HABERİ OLMADAN SONDAJ YAPILMIŞ

Çiftçi Hüseyin Ceylan, şaşkınlık içerisinde olduğunu belirtirken yetkililere “bu bize yapılmamalıydı. Yerimizi toprağımızı bizim haberimiz ve onayımız olmadan buğday tarlamıza girerek zemin etüdü yapmışlar, sondaj yapmışlar. Çok yazık...İlan tarihinden de haberimiz yok.Üzgünüz şaşkınız” dedi:

Çiftçi ve Besicilik yapan Zeki Can’da yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanına çağrıda bulundu.”Altı ay önce ekilmeyecek bir karış yer bırakmayın demiştiniz. Bugün burada tam tersine tanıklık ediyoruz” diyerek konu hakkında Cumhurbaşkanının haberdar edilmediği iddiasında bulundu:

Çiftçiler Numan Korkmaz, Fatih Bedir ve Naim Bedir’de kararın şokunu yaşadıklarını belirtirlerken “Bu köy kurulduğu günden bu yana tarımla ziraatla hayvancılıkla uğraşıyor. O kadar verimli ki ne ekersen oluyor. Kavun karpuz salatalık biber...Mısır  buğday ..Çift ürün veriyor bu araziler bu topraklar… Mısırı ektik ardından şimdi tarlada buğday var…Yetkililer bizi dinlesin...!Sanayiye karşı değiliz ama bu topraklarda olmaz. Burası tarım alanı tarım toprağı buralar bu topraklar…!

 

Özellikle genç çiftçi Fatih Bedir’in “bu topraklarda verim var bereket var gelecek var, istikbal bu topraklarda …Sanayiye karşı değiliz ancak bu verimli arazileri sanayiye açmak hainliktir. İşi bilmemektir. Toprağı tanımamaktır" şeklinde konuştu:

 

          

  

  


Editör: E. TAYHAN