DEPREMİ YAŞAMIŞ “DÜZCE’DEN ISITAN BİR HABER”

4 TIR DOLUSU YAKACAK ODUN YOLA ÇIKTI; KÖYLÜ HALEN ODUN TOPLAYIP YAKACAK HALE GETİREREK KÖY MEYDANINDA ODUN KIRMAYA DEVAM EDİYOR.

DEPREMİ YAŞAMIŞ “DÜZCE’DEN ISITAN BİR HABER”
2.03.2023 - 16:56
Güncelleme 2.03.2023 - 17:07
631

1999’da 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerini yaşayan Düzce’den depremzedeyi ısıtacak yeni bir çalışmayla depremzedeyi kışın dondurucu soğuğundan korumayı hedefliyor.

Düzce merkeze bağlı Fındıklı Aksu köyü halkı depremzedeler için organize olarak kışın “Yakacak” temini için adeta alarma geçti

Fındıklı Aksu köy halkı Kahramanmaraş merkezli ikiz depremle yerle bir olan 10 ili içine alan yıkıcı etkisi bir hayli büyük depremin ardından köy gençlerinin organize olmasıyla birlikte aldıkları kararı uygulayarak köy halkından toplanan odunları Muncurlu Köy meydanında toplayarak önce kesilmesi gereken ağaçları kesim motoru ile kısaltarak baltayla bölünecek hale getirdiler. Köy halkının erkekleri yeniden toplanarak soba ebatında kesilen ağaçları baltayla yararak yakacak odun haline getirdiler. Ardından çuvallara yüklenen yakacak odunlar TIR’lara yüklenerek uzun yola çıkacak hale getirildi.

İlk etapta 4 TIR yüklenerek deprem bölgesi için yola çıktı. Yeni bir hamlayla 2 TIR malzemenin de hazırlanarak yola çıkılacağı açıklandı.     

 


Editör: E. TAYHAN