Düzce’de “1999 Depremini Yaşayan anneler” Deprem Bölgesi’ne konteynır alabilmek için kermes düzenledi. Anıtpark’ta açılan kermes o kadar büyük ilgi gördü ki mesai dolmadan elde olan tüm malzemeler satıldı. Okul aile birliği üyesi veiller çok mutlu oldu.

Düzce (TOBB) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlkokulu Okul Aile Birliği tarafından organize edilen “Konteynır Kermesi” büyük ilgi gördü. Sabah saatlerinde Anıtpark Kent Meydanında açılan sergiye “öğrenci velileri ile öğrencilerin ortak bir dayanışmasına dönüşünce” güzel bir sonuç ortaya çıktı. Kermeste satışı yapılan ürünler ramazan ayı öncesine rastlayınca tüm ürünler vaktinden önce tükendi.

Okul Aile Birliği Başkanı Nurdan Yerlikaya, yönetim kurulu üyeleri Rukiye Yolay ve Kamuran Uzun yaptıkları açıklamalarda “elde edilen gelir ve sergilenen dayanışmanın kendileri açısından sevindirici olduğunu” belirtirlerken “Hedeflerinin depremzedelere konteynır kazandırmak amaçlı olduğunu” söylediler.
ÖĞRENCİ VELİLERİ “GÖSTERİLEN İLGİDEN MUTLU”
Rukiye Yolay:(Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyesi)”Böyle bir afet 1999’da bizim de başımıza geldiği için depremzedeleri en iyi biz anlarız.Biz bizzat yaşadık çünkü. Biz bir oyuncağa dahi seviniyorduk. Okul ve aile birliği olarak iyi bir organizasyon tertipledik. Her şey güzel sonuçlandı. Beklemediğimiz bir ilgiyle karşılaştık. Çok güzel bir sonuç elde ettik çok mutluyuz”
Nurdan Yerlikaya (Okul Aile Birliği Başkanı):” Arkadaşlarla oturduk böyle bir etkinlik böyle bir kermes yapmaya karar verdik.Depremzedelere nasıl bir yardım yapabiliriz diye düşündük. Konteynır ihtiyacı gündeme geldi bizde yapcağımız kermesi konteynır alabilmek için geniş tuttum. Çok şükür çok ilgi gördü, çok iyi bir sonuçla sonlandırdık. Emeği geçenlere katkı sağlayanlara teşekkür ediyoruz. “
Kamuran Uzun: (Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyesi)”Okul aile birliği olarak bu tür bir organizasyon yapmaya karar verdiğimizde bu kadar da ilgi göreceğimizi inanın düşünmemiştik. Ancak iyi bir sonuç ortaya çıktı. Depremi yaşayan Düzceli anneler olarak dapremzedeye iyi bir katkı sunmanın sevincini yaşıyoruz. İyi bir dayanışma sergiledik. Çocuklarımız da satış yaparak bize katkı sağladılar. İyi bir sonuç aldık. Depremzedeyi sevindirmenin heyecanı içindeyiz”
Editör:
E. TAYHAN