ERBAKAN, OXİJEN TV’DE “KULİS”E KONUK OLDU

“ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMDE YÜZDE 30'U BİLE GÖREMEYEBİLİRLER”

ERBAKAN, OXİJEN TV’DE “KULİS”E KONUK OLDU
15.01.2022 - 12:28
Güncelleme 15.01.2022 - 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
1209

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Gazeteci Erol Tayhan ve Nevzat Cingirt’in hazırlayıp sunduğu OxijenTv’de  yayınlanan KULİS ÖZEL programına konuk oldu.

Bir çok konuda önemli açıklamalarda bulunan Erbakan, halkın durumunun özellikle ekonomik açıdan kritik olduğunu vurgulayarak erken seçim olabileceğini, AK Parti'nin oylarının yönetimdeki adaletsizlik yüzünden eridiğini ifade etti, " Böyle giderse önümüzdeki seçimde yüzde 30'u bile göremeyebilirler" dedi.

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN İZLENDİ

Cumayeri İlçe başkanlığının açılışı için  Düzce’ye gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan , Oxijen Kulis programında Nevzat Cingirt ve Erol Tayhan’ın konuğu oldu. Büyük ilgi gören, Türkiye’nin bir çok il ve ilçesinden izlenen, adeta yorum yağmuruna tutulan programda Erbakan, Türkiye’nin gündemindeki bir çok konu hakkında konuştu.

EFSANE BELEDİYECİLİK HİZMETLERİ YAPTIK

Anadolu’nun her yerinde ve Düzce’de Yeniden Refah Partisine çok teveccüh olduğunu söyleyen Erbakan, Milli Görüş’ün iktidar olduğu zamanlarda insanların yüzünü güldüren bir sistem ortaya koyduğunu söyleyerek, belediyecilik anlamında da referanslara bakıldığında milli görüşün öne geçtiğini belirtti, “ 1989 ile 1994 yıllarında milli görüş döneminde belediyeler efsane hizmetler yaptı. Bu efsaneleri tekrardan geri getirmek için yola çıktık.” Dedi.

BU GİDİŞLE YÜZDE 30’U BİLE GÖREMEYECEKLER

Ak Partinin oylarının erimesinde yönetimde yapılan haksızlıkların etkili olduğunun altınız çizen Erbakan, “Bizim inancımızda işi ehline vermek var, liyakat çok önemli. İstanbul Ankara gibi belediyeleri kaybetmelerini bunlara bağlıyoruz,  böyle giderse bir dahaki seçimde yüzde 30’u bile bulamayacaklarını görüyoruz. Bunun için Yönetimde adaletin çok önemli olduğundan söz ediyoruz. Bir baskı var, büyük bir enerji birikti, bu durum  iktidarı erken seçim sandığını getirmek zorunda bırakabilir. Çarkı daha fazla çeviremeyip evet nefesimiz kesildi erken seçim yapalım diyebilirler, 2022’nin ekim kasımı gibi erken seçim olabilir. Bu Pazar seçim olacakmış gibi hazırlıklarımızı yapmamız lazım diyoruz, Türkiye sürprizler ülkesi, halkın durumu özellikle ekonomik açıdan kritik.Asgari ücretin yükseltilmesi, marketlerde bazı ürün satışlarına sınırlama getirilmesi,  PCR testi zorunluluğunun kalkması gibi söylemler erken seçim yatırımı gibi gözüküyor. Bir yandan da erken olmasının faydası olacaktır, çünkü satacak bir şey kalmayacak. 2022’nin haziranına kadar olması Kurtuluş olması anlamında faydalı olacaktır.” İfadelerini kullandı.

HALKIMIZ BİZİ HİÇ BİR İTTİFAKA YAKIŞTIRMIYOR

Bizim sahada gördüğümüz halkımız,  Cumhur ittifakına giderseniz ismini vermeyeyim birileri gibi olmaz, millet ittifakına giderseniz olmaz diyor,  biz de diyoruz ki o zaman kendimiz gidelim. Bizi bir yere, bir ittifaka  yakıştıramıyorlar. Bu da bir anlamda  oy oranı düşük olsa da partiyi kritik hale getiriyor.  Bizim derdimiz mutlaka mecliste olmak değil, bizim derdimiz, kırmızı çizgilerimiz var, gideceğimiz ittifak kaynak paketlerimizle kaynak üretecek mi, 81 ilimize yapacağımız üretim modellerinde mutabık kalacak mıyız, D-60 adımının atılması gibi prensiplerimiz var, bunlarda anlaşabilimemiz lazım, bunlara Cumhur itifakının olur diyeceğini sannetmiyorum, millet ittifakının da ciddi problemleri var bizim onlarla da olmamız zor." dedi.

AŞININ FAYDASI YOK

Aşının faydası olmadığı tam tersine vakaların arttığını savunan Erbakan, "aşı yaptıkça yeni varyantlar ortaya çıkar, bir türlü bundan kurtulamazsınız. Omicron varyantına Avrupa'da yakalananların yüzde 80'i aşılılar. Biz, sadece Blim kurulunun sözüyle hareket edilmesine karşı çıktık. Ülkemizde çok değerli bilim adamları var. Onlarla bir araya gelinşp danışılıp karar verilmeli. Biz başından beri aşının fayda sağlamadığını söylüyoruz. " şeklinde konuştu.

ÜRETİCİMİZİN SIRTINDAN PARA KAZANIYORLAR

Dünya'da fiındığın önemli kısmını üreten Türkiye'de , bazı firmaların üreticinin sırtından inanılmaz  gelir elde ettiğini söyleyen Erbakan, tarımda üreten ihraç eden bir ülke haline gelinmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

MEVCUT SİSTEMİN DÜZELTİLMESİ GEREKİR

Şahısları rencide edici siyaseti uygun bulmadıklarını söyleyen Erbakan, " centilmen siyaset çok önemli, çok da ihtiyaç duyuluyor, sanki karşıdaki vatan haini gibi, bu bir savaş değil senin dışındakiler de vatan haini değil, bu kutuplaştırıcı söylemler doğru değil. Nasıl ki başkanlık sistemine geçince bütün dertlerimizden kurtulacağız söylemleri doğru çıkmadıysa, şimdi de bütün dertlerimizin sebebi başkanlık sistemidir, parlamentere dönersek kurtulabileceğiz demek de aynı şekilde doğru değil. Sistem bir araç bizim için kırmızı çizgi değil. Tabii  mevcut sistemin düzeltilmesi gereken yönleri var, meclisin fonksiyonunun kazandırılması, yasama, denetleme fonksiyonunun yeniden kazandırılması, bütçeyi meclisin onaylaması, bakanların meclisten atanması, cumhurbaşkanının partili olmaması, kuvvetler ayrılığı olması gibi, biz  tekrar eski parlamenter sisteme dönmeyi  şart olarak görmüyoruz." dedi.

 

 


Editör: E. TAYHAN