ŞAMANDAR: BU YÜZYILIN FIRSATIDIR

Düzce Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ayhan Şamandar, yıllardır kabul ettimek için büyük uğraş verdği hızlı tren projesini Kulis programında anlattı. " Bu yüzyılın fırsatıdır" diyen Şamandar, bu fırsat kaçarsa Düzce ve Bolu'nun bir daha tren göremeyeceğini savundu.

17.03.2022 - 15:45
Güncelleme 17.03.2022 - 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
1473

Yıllardır hızlı tren projesinin Düzce'den geçmesi için çalışmalar yürüten ve kamuoyu oluşturmaya çabalayan Düzce Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ayhan Şamandar, Oxijen Tv'de yayınlanan Kulis programına konuk oldu  

 

HAYATIMIZI DEĞİŞTİRECEK PROJE

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin ardından hazırladğı projenin fizibilitesinin yapıldığını söyleyen Şamandar, " Adil Karaismailoğlu bakan olmadan 2 ay önce görüştük,  anlattık. 6 il 4 ilçede durmasını istediğimiz hızlı tren İstanbul Ankara arası 125 bin kişi taşıyacak . Fizibilite yapıldı. Yüksek hızlı tren Bolu Dağını geçemez eleştirileri var. Ben bir İstasyonun Konuralp’te olmasını  istiyorum. İstasyon şehrin merkezi olmuş oluyor. Mesire yerlerine yakın hafta sonu en az 15, 20 bin turist gelir. Hızlı ve karlı sloganı ile hazırladığımız bu projeyi , devletimizin bu hattı yapacağına inanıyorum. Hayatımızı değiştirecek bir proje , Ayhan Şamandar niçin uğraşıyor, bu memlekete bir faydam olosun diye uğraşıyorum." dedi.

 

ÖZLÜ GİBİ DÜŞÜNMEDİLER FİZİBİLİTE KARARI ALDILAR

Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün Bakanlığı döneminde hızlı trenin Düzce'den geçmesine sıcak bakmadığı hatırlatılarak bu projeyi neden desteklemediği sorulan Şamandar, "Faruk Özlü yıllarca bürokraside görev yaptı, devlet bu hattı değiştirdiyse bildiği bir şey vardır diye düşündüğünü zannediyorum. Ama sonuçta aklın yolu bir. Milletvekilimiz Ayşe Keşir’in ve Adil Karaismailoğlu'nun bulunduğu toplantıda onlar Faruk Özlü gibi düşünmediler,  fizibilite kararın aldılar." şeklinde konuştu.

 

BU YÜZYILIN FIRSATIDIR

"Bu yüzyılın fırsatıdır." dediği projenin uygulanmaması halinde Düzce ve Bolu'nun kaybedeceğini söyleyen Şamandar, " Bu fırsat kaçarsa, bu tren yanlışlıkla Mudurnu tarafından giderse hem Türkiye Cumhuriyeti kaybeder hem Düzce, Bolu, Gerede daha tren göremez, Batı Karadeniz de göremez. Benim aklım almıyor neden bu proje yapılmıyor, bu güzergahı sadece kısa olduğu için tercih etmişler" dedi.

 

NEDEN GECİKİYORUZ ANLAMIŞ DEĞİLİM

Siyasilerin sessiz kalmasını, “ belki olay netleşsin diye bekliyorlardır” şeklinde değerlendiren Şamandar, Bolu Belediye Başkanın Tanju Özcan’ın projeyi çok desteklediğini ve Cumhurbaşkanından 60, 70 kez randevu istediğini hatırlatarak, “ Bu kadar güzel bir projede neden gecikiyoruz anlamış değilim. Bütün herkesin istediği verimli, karlı ve doğru bir şeyi siyasilerin istememesi mümkün mü. Bu olmak zorunda. Tarım alanlarını koruyacağız bu tren dağlardan gidecek. ” ifadelerini kullandı.


Editör: E. TAYHAN