AK PARTİ İL BAŞKANI KESKİN “NET KONUŞTU”

KESKİN DÜZCE GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

AK PARTİ İL BAŞKANI KESKİN “NET KONUŞTU”
30.12.2021 - 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
1687

AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin düzenlediği basın toplantısında Düzce'nin gündemini değerlendirdi. Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen İktisat Kongresine de değinen Keskin, kongre hakkında yapılan bazı eleştirilerle ilgili olarak , "Yerel dinamiklerin de dahil edilmesi gerektiğine ben de katılıyorum" dedi.

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin Düzce basınıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Düzce gündemine dair değerlendirmelerde bulunan Keskin, basın mensuplarının sorularını da cevapladı.

2022 YILI İÇİN DİLEKLERDE BULUNDU

2022 yılına bir  gün kala yeni yıl için temennilerde bulunan Keskin, " Düzce her geçen gün büyüyor, nüfus artıyor, 2022 yılının salgınların, felaketlerin az olduğu bir yıl olmasını  ümit ediyoruz. Pandemi ile birlikte sel, yangın gibi felaketler yaşadık 2021 ylında.  2022 daha güzel şeylerden bahsettiğimiz bir yıl olsun. 2022 seçimlerden önce son yılımız, insanların karşısına yapığımız eserlerle çıkacağımız bir yıl olacak. İnşallah bu yıl Düzce adından söz ettirecek, Düzce’ye yakışan bir şekilde çalışmalar yapıp  yolumuza devam edeceğiz." dedi.

BELDİYE BAŞKANIMIZLA PAYLAŞACAĞIZ

Şehir mezarlığında ağaçların kesimi sırasında yaşanan tahribatla ilgili bir soruyu yanıtlayan Keskin, mezarlıklar müdürlüğünden bilgi aldığını ve belediye başkanı ile paylaşacağını belirtti.

Keskin, " Mezarlıkla alakalı durumu müdüre sordum. İnsanların dilekçelerinin olduğunu, özel mülklerde ağaçlara dokunulmadığını,  kamuya ait olanlarda orman işletmesinin tespit ettiği, çürüyen ağaçların kesildiği bilgisini aldım. Şehir mezarlığnda kökleri mezarlıklara girmiş ağaçlar var. İnsanların rahatsız olduğu bir durum. O ağaçların içinde sincap yuvaları var bunlara da teknik olarak dikat edikliği bilgisini aldım. Mezarlık müdürlüğünden bu bilgiyi aldım ama belediye başkanımızla paylaşacağım. Şehir mezarlığı Düzce’ye yakışan bir güzellikte olmalı. Oradaki düzenin temizliğin çok önemli olduğunu ben de biliyorum." ifadelerini kullandı.

KÖY MİNİBÜSLERİ ŞEHİR MERKEZİNE GİREMEZ

Akçakoca Düzce arasında çalışna minibüslerle ilgili yaşanan sorunun da sorulduğu Keskin, köy minibüslerinin şehir içine giremeyeceğini söyleyerek, İl Tarfik komisyonunun aldığı bir karar olduğunu dile getirdi.

Keskin, "Akçakoca köy minibüsleri  D-4 belgesi ile çalışıyorlar. Bu belge ile çalışanlar şehir merkezine giremiyor, ayakta yolcu alınamıyor, şehir içi yolcu taşınamıyor. Köylerin minibüsleri şehir merkezine girmek istiyorlar. İl Trafik komisyonu bir güzergah belirliyor. Bunlar belediyenin minibüsü değil. İl Trafik Komisyonunun almış olduğu bir karar. Kendilerine komisyonda anlatıldı.  Köy minbüsleri şehir merkezine girerse yaşanacak keşmekeşi düşünebiliyor musunuz. Burada bir düzen kurulmuş.Bunun dışına çıkılamaz." dedi.

ELEŞTİRİLERE BEN DE KATILIYORUM

Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen 1. Düzce İktisat ve Kalkınma Kongresi ile ilgili olarak yapılan bazı eleştirilere katıldığını söyleyen AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin şöyle konuştu:

"Kongrede ekskler vardı, eleştirilere ben de katılıyorum, çünkü ilk defa olan bir şeyde eksik olur, bundan sonra dikkat etmek gerekir. Çünkü CHP İl Başkanı gibi bana da mesaj geldi, bende orada konuşmam olduğunu gördüm, ondan sonra katıldım. Burada bizim de katıldığımız, eleştirilerin de çoğunu ifade eden yereldeki dinamiklerin bu işe ortak edilmesi noktasıdır. İnşallah bundan sonraki toplantılara onlar da dahil edilir. Önemli olan bütün siyasi hesaplardan uzak, ben demekten uzak biz olabildiğimiz sürece hangi toplantıyı yaparsak yapalım Düzce’ye fayda sağlayacaktır, ben buna inanıyorum. Bir çok etnik kökenin bir arada olduğu, Türkiye’de örnek gösterilecek bir ilde yaşıyoruz biz. Biraya geldiğimizde Düzce’yi konuşabilmeliyiz. Hedeflerimizi ortak olarak belirlemeliyiz."

SİYASİ RANTTAN UZAK ORTAK DÜŞÜNCEMİZ OLMASI LAZIM

Keskin konuşmasının devamında, "Düzce’nin turizmi, sanayisi, tarımı adına neler yapılabileceksek hepbirlikte önümüze koyup o yoldan gitmemiz lazım. Ortak düşüncemiz olması lazım. Bunu yaparken bütün siyasi beklentilerden, ranttan uzak, Düzce’nin kazanması noktasında bir yol haritası çıkarılması konusunda hem fikirim." ifadelerini kullandı.

 

 


Editör: E. TAYHAN