CHP'li ÖZEL ve TANAL DÜZCE’DE...

ÖZGÜR ÖZEL: “HAVA KİRLİLİĞİNİN NEDENİ AK PARTİDİR”

CHP'li ÖZEL ve TANAL DÜZCE’DE...
26.10.2022 - 15:37
Kaynak: (Objektif Ajans)
814
1

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Düzce İl Başkanlığını ziyaret etti. Özel, Düzce’nin gündemine dair açıklamalar yaptı.

CHP Grup Sözcüsü Özgür Özel, CHP Milletvekili Mahmut Tanal’la birlikte Düzce il teşkilatını ziyaret etti. Özel, burada Düzce’nin sorunlarına ilişkin açıklamalar yaptı.


ÖZEL:“HAVA KİRLİLİĞİNİN SEBEBİ AK 
PARTİ’DİR”
Düzce’de yaşanan hava kirliliği sorununun sorumlusunun AK Parti olduğunu söyleyen Özel “Düzce’nin bir türlü aşılamayan sorunları var. Bunlardan bir tanesi 
Türkiye’yi aştı ve Dünya’da haber olmaya başladı. Düzce’nin uluslararası raporlarında Avrupa’nın havası en kirli beşinci şehri olduğuna ilişkin çok ciddi raporlar yayınladı. Geçtiğimiz günlerde bakanlık görevi yapan ve birlikte milletvekilliği görevinde bulunduğumuz Düzce’nin sayın belediye başkanı çıktı. Efendim bu doğru değil havası en kirli il değiliz, sorunları tespit ettik en kısa sürede halledeceğiz dedi. 20 yıldır Türkiye’yi yönetiyorlar. Çok uzun süredir Düzce’yi yönetiyorlar. Kendisi 4. Yıla yaklaşıyor. Düzce bu durumda halen daha sorunları tespit etme aşamasındalar. Bu sorunlar çoktan tespit edildi. Tarafımızdan tespit edildi. AK Parti iktidarının bu sorundan Düzce’yi kurtarması gerekiyordu. Bugün Düzce’de kış aylarında solunan her kirli havanın sorumlusu AK Partidir. Bunu net olarak ortaya koymak gerekiyor” dedi.
DÜZCE’DE UCUZ DOĞALGAZ KULLANIMI
Düzce’de ucuz doğalgaz kullanımı konusunda doğalgaz teklifi verdiklerini dile getiren Özgür Özel “Düzce, coğrafi konum olarak bir çanak şeklinde olmasından dolayı, bir takım yanlışların yapılmaması gereken bir şehirdir. Düzce iki anayolun arasında kaldığı için hava kirliliğine maruz kalıyor. Düzce bir çimento fabrikası sorununu il genelinde yaşıyor. Ama Düzce’nin en önemli sorunlarından birisi hem köylerinde doğalgaz olmamasıdır, hem de doğalgazın bu kadar pahalı olmasıdır. Bununla ilgili milletvekilimiz Mahmut Tanal’ın Düzce’de ucuz doğalgaz kullanımı için kanun teklifi var. Biz Düzce’ye doğalgazda indirim, Düzce’deki yoksul ailelere doğalgazın belli bir metreküpünün ücretsiz ondan sonra uygun fiyatla verilmesini, Düzce’nin bu zehri solumamasını öneriyoruz ve bunu bir kez daha ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.
DÜZCE’DE OTOPARK YOK
Düzce’de otopark sorunu olduğunu söyleyen Özel “Düzce’nin trafik ve otopark sorununu incelediğimizde ben gelen rapora inanamadım. Ben sıfır hata var sandım. Merkezde sadece 150 araçlık bir otoparkın bulunuyor olması gerçekten kabul edilir bir durum değil. Bu bir şaka olmalı dedim. Herhalde 1500’lük yetmiyor dediler dedim. Ama bu gerçekle maalesef yüzleşmiş durumdayız” ifadelerini kullandı.
SAĞLIK HİZMETLERİ NİTELİKLİ DEĞİL
Düzce’de 
sağlık hizmetlerinin niteliği ve niceliği olmadığını söyleyen Özgür Özel “Düzce’deki sağlık hizmetlerinin veriliş şeklinde, niteliğine ve niceliğine baktığımızda burası bir il merkezi gibi görünmüyor. Derinlemesine bakıldığında da şu görünüyor ki örneğin Düzce’de radyoterapi ve kemoterapi konusunda gerekli birimler olmadığı için Düzce’nin kanser hastaları, rahat etmesi gereken hastalar başka illere sevk oluyorlar. Kemoterapi görmeye başka illere gidiyorlar. Bu hak değil. Ayrıca kardiyovasküler hastalıkları için gerekli ekipman, teçhizat olmadığı için Düzce’de kalp krizi geçiren hastaları belli bir süre sonra tedavi için başka şehirlere sevk ediliyor. Vatandaşlar yollarda hayatını kaybediyor. Düzce’ye bu konuda gerçek anlamda kardiyoloji yatırımı yapılmalı, desteklenmeli, güçlendirilmeli ve Düzcelilerin kemoterapi için yollarda sürünmeleri yada kalp krizi geçiren kalp krizi riski olan hastaların yollarda hayatını kaybetmesi gibi trajedilere Düzce’nin hak etmediği bu görüntüye son verilmesi gerekiyor” dedi.
TARIM ARAZİSİNE OSB YAPILMAZ
Düzce’de OSB’lerin birinci sınıf tarım arazilerinin üzerine yapıldığına dikkat çeken Özel “CHP olarak OSB’leri çok önemsiyoruz. Üretimi, ihracatı önemsiyoruz. Ama OSB’lerin birinci sınıf tarım arazilerinin üzerine yapılmasını da doğru bulmuyoruz. Bu Düzce’nin tarımına yapılan yanlıştır. Düzce’de birden çok OSB, iki olsun, dört olsun. Ama OSB’ler birinci sınıf tarım arazileri üzerine kurulmamalıdır” ifadelerini kullandı.

FINDIK FİYATI
Son olarak fındık fiyatı konusunda da açıklama yapan Özel “Düzce’ye geldiğim kısa sürede Düzce ile Manisa’nın ortak sorunu olan bir sorunu duydum. Fındık gibi bir ürün. Düzce Türkiye’nin en çok fındık üreten beşinci şehri. Ama fındık ekonomisi bu fındığı Dünya devi firmalar topluyorlar. Bütün Dünya’ya Türk fındığından ürettikleri ürünleri satıyorlar. Bugün çocukların en çok tercih ettikleri ürün Düzce’nin fındığından üretiliyor. Bu işten birileri çok büyük paralar kazanıyor ama fındık üreticisi sürünüyor. Burada bir taban 
fiyat rezaleti var. Geldiler taban fiyatı açıkladılar, taban fiyat 54 lira olacak dediler. Desteklemeyle birlikte 54 lira alacaklardı. Bugün 43 liradan işlem yapılıyor. Yani Manisa’da üzüm üreticisi çok alt taban fiyatlardan şikayet ediyor. Bugün yine mısır bütün ülkede üretilen mısırın ilan edilen fiyatı 5,80 lirayken bugün 3,50 liradan mısır alınıyor. Şimdi siz kamu otoritesisiniz. Bir taban fiyat açıklıyorsunuz. Ne demek bunun altına düşülmeyecek demek. Ama bu fiyatı adeta birileri tavan fiyat kabul edip büyük şımarıklıklar çiftçilerin yeterince örgütlü olmamasından bu fiyatlar kademe kademe geriliyor. Fındığa verilen para sadece fındık üreticisine verilmiyor. Fındık ekonomisi Düzce ekonomisi demek. Her şeyi ben bilirim, her şeye ben karar veririm, benim üstüm en üstün sözdür diyen birisi sözünü dinlemeyenlere bir şey söylemiyor. Fakir, fukaranın yanında değil patronların yanında tutum sergileyen bu kişileri Düzcelilere şikayet ediyoruz. CHP iktidarında taban fiyatının altında verilen fiyatlar vergi kaçakçılığındaki mücadele gibi mücadele edilecek. Eğer taban fiyat reel bir fiyat değilse, arada oluşan fark devlet tarafından karşılanacak. Bu sözü fındık, mısır, çay ve üzüm üreticisine veriyoruz” şeklinde konuştu.


Editör: E. TAYHAN