“DÜZCEMİZ İÇİN BÜYÜK HAYALLERİMİZ VAR”

DÜZCE MİLLETVEKİLİ AYŞE KEŞİR “DÜZCE’NİN İL OLUŞ TARİHİ 9 ARALIK”I DEĞERLENDİRDİ

“DÜZCEMİZ İÇİN BÜYÜK HAYALLERİMİZ VAR”
8.12.2022 - 18:05
Kaynak: (Objektif Ajans)
707
3

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce’nin 9 Aralık 1999’da il olma yıldönümü ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

“Ülkemizin en genç, en dinamik şehri Düzce’mizin 23. yaşı kutlu olsun” diyerek sözlerine başlayan Ak Parti Düzce Milletvekili Genel merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir :”9 Aralık 1999’da il olan Düzcemiz için büyük hayallerimiz var. Şehrimiz; tarihi, turizmi ve sanayisiyle tercih edilen bir ildir. Özellikle sanayi anlamında yeni alanların açılması için yoğun talepler var.  Biz de bu gelişime hizmet etmek için heyecanla projeler yürütüyoruz.” dedi..

“Konuralp beyin Osmanlı topraklarına kattığı Düzce, son 20 yılda AK Parti ile inşa olan bir şehirdir. 3 ay arayla yaşadığı 2 büyük depremde büyük yaralar almış, enkazından yeniden doğmuştur. İl statüsüne kavuşması ve Genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde her alanda yatırımlarla desteklediğimiz şehrimiz cazibe merkezi hâline gelmiştir” diyerek sürdürdüğü açıklamışında şu görüşleri dile getirdi:

 

“Şehrin yarısından fazlasının zarar gördüğü deprem sonrası bina stoğunda hızlı bir iyileştirme sürecine girdik. Sonradan yapılanlarla birlikte yüzde 75 oranında yenilenme sağladık. Ülkemizde örnek bir dönüşüm yaşayan şehrimiz, depreme en hazır illerden biridir. 23 Kasım’da yaşadığımız 5.9 büyüklüğündeki deprem bunu teyit etmiştir. Tek bir can kaybı yaşamamamız, enkaz kaldırmamamız bizi hem sevindirmiş hem de doğru işler yaptığımızı ortaya koymuştur.

12 Kasım 1999’da yaşan depremde yerle bir olan sağlık altyapısını güçlendirmek için önemli yatırımlar yaptık. Yıkılan Düzce Devlet Hastanemizi yeniden inşa ettik. Yığılca, Kaynaşlı, Gümüşova, Gölyaka, Çilimli Devlet Hastanelerimiz ile ihtiyaç duyulan her bölgede sağlık tesisleri ve 112 sağlık istasyonları açarak hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. İhtiyaç alanlarına yönelik doktor ve sağlık çalışanı atamalarıyla da hizmet kalitesini artırmaya devam ediyoruz.

İlimizin 2 bin 800 km olan yol ağının 1.540 km’sini nitelikli hâle getirdik. Köy grup yollarımızın neredeyse tamamını, sıcak asfaltla kapladık. Düzce, artık ilçelerinin tamamında doğalgaz kullanılan iki ilden biri.

2021 yıl itibarıyla, OSB’lerdeki üretimle 155 ülkeye ihracat yapıyoruz. Sanayiden ticarete, sağlıktan turizme gelişen büyüyen potansiyeli ile şehrimiz her geçen gün bir adım öne çıkıyor.

Düzce; tarihi, yeşili, mavisiyle doğa harikası… Genç üniversitesi ile uluslararası başarılara imza atan bir eğitim,  turizm ve kültür kentidir. Demografik çeşitliliğimiz, gastronomimiz ve lojistik açıdan kıymetli bir noktada bulunuşumuz en büyük zenginliklerimizden... Tarihi M.Ö 3 binli yıllara dayanan “Konuralp Antik Kenti” şehrimize değer katan bir başka güzellik. Şehrimizin turizm potansiyelinin farkındayız, bilinirliği artırmak için çalışmaya devam edeceğiz.

Millet bahçesi, sıfır atık tesisi, hayvan barınağı ve ulaşım master planıyla modern şehircilik örneği sergiledik.  Çocukların, gençlerin, kadınların, hemşehrilerimizin mutlu ve huzurlu bir kent yaşantısı sürmeleri için durmak yok, çalışmaya devam.

Geçmişten günümüze bu şehir için emek veren, alın teri döken, taş üstüne taş koyan herkesi şükranla anıyor; Düzcemizin il oluşunun 23. yılını kutluyorum.”


Editör: E. TAYHAN