SAADET PARTİSİ’NDEN “SEÇİM STARTI”

DÜZCE SAADET SAHADA…

SAADET PARTİSİ’NDEN “SEÇİM STARTI”
28.12.2022 - 14:56
Güncelleme 28.12.2022 - 17:00
744

Saadet Partisi Konya Milletvekili, Gençlik Kolları Genel Başkanı  Abdülkadir Karaduman, Düzce’ye gelerek gündeme dair önemli tespitlerde bulundu. Karaduman, özellikle 23 Kasım tarihinde yaşanan Düzce depreminden yola çıkarak afetler konusunda gerekli tedbirlerin alınmadığını söyledi.

Saadet Partisi (SP)Düzce İl teşkilatının düzenlediği ‘Düzce Saadet Sahada’ programı kapsamında Düzce’ye gelen Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, Genel İdare Kurulu Üyesi Recep Sarıdoğan, İl Başkanı Tahir Çengel, SP Genel İdari Kurulu (GİK) Üyesi, 20. Dönem RP Bolu Milletvekili Feti Görür, SP İl Müfettişi Murat Aşık, SP Düzce Eski İl Başkanı Birkan Mertol, İl yönetim kurulu üyeleri ile partililer ile Düzce’de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldiler.
Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalar yaparak genel ve yerel uygulamalar konusunda tespitlerde
bulundu.

HASAR TESPİTLERİ YETERSİZ

Milletvekili Karaduman, özellikle 23 Kasım depreminin ardından yapılan hasar tespit çalışmalarının yetersiz olduğuna dikkat çekerek “Bu tip depremler ülkemizin deprem kuşağında olduğunu ve ülkemizin deprem bölgesinde olduğunu unutmamamız gerekiyor. Ancak maalesef ülkemiz çapında gerçekleşen bu afetlere yerinde müdahale edecek donanımlı bir sistemin kurulmadığını görüyoruz. Yaşanan her deprem hadisesinin bize ders olmadığını ibretle takip ediyoruz. Düzce’de de deprem sonrası yeterli çalışmaların yapılmadığını, Düzceli vatandaşlarımızın deprem sonrası gündeme getirdiği hasar tespit raporlarının sağlıklı yapılamamış olmasıdır. Gerekli verilere dayanmadan yapılan hasar raporları Düzceliler mağdur etmiştir. Hasar tespit raporlarının hakkaniyetli bir biçimde yapılması, yaşanması muhtemel depremlerden en az hasarla atlatılması için çalışma yapılması, ilçelerin ve il merkezinin depreme dayanıklı bir biçimde hazırlanması gerekiyor. Bunun rant odaklı değil, insan odaklı olması gerekir” dedi.

TÜRKİYE ŞARTLARINDA EN AZ GELİR 25 BİN LİRA OLMALIDIR

Son yapılan asgari ücret zammının yetersiz olduğunu insanların geçinmek için en az 25 bin lira gelire ihtiyaç duyduğunu söyleyen Milletvekili Abdülkadir Karaduman, “Bugün insanlarımız hem ekonomik açıdan hem sosyal açıdan ciddi sorun ve problemler yaşarken, bugün televizyonlara baktığımızda iktidar mensuplarının kullandığı dilin insanlarımızı ayrıştırmak olduğunu üzüntü ile görüyoruz. Ülkemizde hangi cümleleri kullanırsa, kullansın. Artık sorunların üzeri örtülemeyecek kadar acı hale gelmiştir. İlkemizde TÜİK rakamlarına göre gelir adaletsizliği 11 yılın zirvesine çıkmıştır. Avrupa’da en kötü gelir dağılımında sahip olan ülkeyiz. Türkiye şartlarında en az 25 bin lira bir gelire ihtiyaç duyulmaktadır. Son enflasyondan sonra fiyatların fahiş bir şekilde artığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

FINDIK KONUSUNDA YETERLİ POLİTİKALAR GELİŞTİRİLMELİ

Son olarak fındık konusuna değinen Milletvekili Karaduman, “Düzce’nin fındık konusunda önemli ihtiyacı karşıladığı bilinmese de bununla ilgili tanıtım çalışmalarının yerel yöneticiler tarafından gerçekleştirilmemiş olsa da Düzce önemli fındık ihtiyacını karşılamaktadır. Artan maliyetler fındık üreticisini olumsuz etkilemiştir. Ülkemiz fındık konusunda lider ülke konumundadır. Fındıkta lider ülke olmamıza rağmen gerekli geliri sağlayamıyoruz. Fındık üretici emeğinin karşılığını alamamaktadır. Fındık konusuyla ilgili olarak üreticinin girdi maliyetlerini azaltmak adına desteklemeler zamanında yapılmalı ve üreticinin teme girdi kalemleri, mazot, gübre, elektrik gibi maliyetlerden bu kalemler vergiden muaf tutulmalıdır. Fındık borsası maalesef Almanya’da bulunmaktadır. Ülkemizde fındık borsası kurulmalıdır. Alan bazlı desteğin yetersizliği ortadadır. Ürün bazlı destekleme sistemine geçilmelidir” şeklinde konuştu.

 


Editör: E. TAYHAN