MİLLET İTTİFAKI “SALONA SIĞMADI”

CHP DÜZCE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI TALİH ÖZCAN, ASLIHAN AKBAL TÜYSÜZ VE JALE UZUNHASAN "ADAY TANITIM TOPLANTISI"NDA KISA KONUŞMALARLA KENDİLERİNİ TANITTILAR.

MİLLET İTTİFAKI  “SALONA SIĞMADI”
12.04.2023 - 11:53
Güncelleme 12.04.2023 - 14:43
708

Düzce’den ortak liste ile seçime girme kararı alan Millet İttifakı Düzce bileşenleri CHP Düzce İl Teşkilatı binasında tertiplenen “aday tanıtım toplantısı”nda biraraya geldi. CHP Düzce İl binasında gerçekleşen toplantıya Millet İttifakını temsilen seçime girecek 3 Milletvekili adayı ve Millet ittifakının ortakları siyasi parti İl ve ilçe başkanları ile partililer büyük ilgi gösterdi. CHP Düzce İl binasında toplantı için hazırlanan hazırlanan salon almayınca büyük izdiham yaşandı. Önce gelenler yerlerine oturunca çok sayıda kişi ayakta kaldı. Salona giremeyenler toplantıyı binanın farklı bölümlerinde ayakta bekleyerek dinlerken kalabalığın büyük bir bölümü bina dışına milletvekili adaylarını bekledi.

Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği seçim tarihinin 14 mayıs 2023 olarak açıklanmasının ardından Milletvekili adaylarının da kesinleşmesiyle birlikte CHP Düzce İl Örgütünün organizesiyle Millet İttifakı Milletvekili adayları ile parti binasında aday tanıtımı anlamında halkın da katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Millet İttifakı adına seçime CHP listelerinden girecek olan Düzce Milletvekili Adayları Talih ÖZCAN, Aslıhan Akbal TÜYSÜZ ve Jale UZUNHASAN yaptıkları konuşmalarla kısaca kendilerini tanıtırken hedeflerinden de bahsettiler.

  CHP İl BAŞK.CEMŞİT “YERİMİZİN DARLIĞINA KIZMAYIN”

 CHP Düzce İl Başkanı Semih Cemşit yaptığı açılış konuşmasında yer darlığını hatırlatarak “Yerimizin darlığına lütfen kızmayın” diyerek bina dışında toplantıyı takip etmek zorunda kalan konuklardan özür diledi. CHP Düzce İl Başkanı Cemşit yaptığı açılış konuşmasında “Biz yönetime çok ciddi şekilde talibiz. Türkiye’yi çok daha iyi yöneteceğimize eminiz. Hep birlikte beraber, daha güzel yarınlarda iktidarı alacağız elimize. Hep birlikte daha güzel yarınlarda, daha güzel baharlarda iktidarı alacağız” dedi.

 

TALİH ÖZCAN:”BUNLAR GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER”

Daha sonra Millet ittifakı adı altında CHP listelerinden seçime girecek olan Milletvekili adayları, yaptıkları konuşmalarla kısaca fikirlerini beyan attiler.

İlk konuşmayı CHP Düzce Milletvekili 1.sıra adayı Talih Özcan yaptı. Özcan, 100. Yılını kutlamaya hazırlandığımız Cumhuriyetimizin ilk döneminde, halkımızın hem fakir hem de yorgun olarak çıktığını hatırlatarak “Ancak az zamanda çok büyük işler başarılmıştır. Bu dönemde elde edilen bütün kazanımlarımız ne yazık ki son 22 yılda bugünkü iktidar tarafından yandaşlarına peşkeş çekilerek yok edilmiştir. Halkımız yine hem fakir hem de yorgun çıkmıştır. Ancak az zamanda çok büyük işler başarılmıstır. Bu dönemde elde edilen bütün kazanımlarımız ne yazık ki son 22 yılda bu günkü iktidar tarafından yandaşlarına peşkeş çekilerek yok edilmiştir. Halkımız yine hem fakır hem de yorgundur. Özgürlükleri birer birer ellerinden alınmaktadır.

Şahsı menfaatlerini millet menfaatlerinin önünde gören bu zihniyet, çiftçimizi, esnafımızı, sanayicilerimizi, emeklilerimizi, gençlerimizi ve çalışanlarımızı mahfetmistir. Bu zihniyet, yerliyiz milliyiz diyerek tank palet fabrikamızı yabancılara satmıştır. Egede 18 adanın işgaline göz yummuştur. Vatan millet edebiyatı yaparken, Suriye’de kendi toprağımızdan bayrağımızı indirdiler, tek kurşun atmadan bölgeyi terk ederek Süleyman Şah Türbesini kaçırdılar.

Soygun, rüşvet, rant düzeni kurulmuş, hiç hak etmediğimiz halde adına başkanlık rejimi denilen tek adam ucube sistemiyle karşı karşıya bırakılmış durumdayız.

Gaflet ve dalalet içinde olanlardan ülkemizi kurtaracağız. Bunlar da geldikleri gibi gidecekler.

Altılı masayı oluşturan dostlarımızla birlikte bunu başaracağız. 13 ncü cumhurbaşkanı adayımız, genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi ‘Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını hep beraber İnşa edeceğiz” dedi.

Millet ittifakı adayı CHP Düzce Milletvekili 1.sıra adayı Talih Özcan konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Ancak bunun için çok calışmamız gerekecektir. Gece gündüz demeden, tüm Düzce’yi kucaklayarak 24 saatimizi halkımıza ayırmalıyız. Düzce için, ülkemiz için, gelecek nesillere daha iyi bir ülke bırakabilmek için kimseyi kırmadan, yorulmadan çok çalışmalıyız.”

ASLIHAN AKBAL TÜYSÜZ:”ÇOK DAHA KALABALIK OLACAĞIZ”

Millet ittifakı adına İYİ Parti’den CHP Düzce Milletvekili 2. Sıra adayı Hatice Aslıhan Akbal Tüysüz’de yaptığı konuşmada ittifak bileşenlerini kucaklayıcı bir konuşma yaptı. Salonun hınca hınç dolu oluşunu dikkate alarak sözlerine başlayan Tüysüz “ Çok kalabalığız ve daha da çok kalabalık olacağız. Ayırım gözetmeden çalışma zamanıdır. Ünlü Yazar Cemil Meriç’in ‘Bu memlekette sağcı-solcu, ilerici-gerici yoktur, namuslu ve namussuzlar vardır. Siz namuslulardan olun! Göreceksiniz çok kalabalık olacaksınız’ sözünü hatırlatarak devam ettiği konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

”Görüyor ve biliyorum ki biz çok kalabalığız, ama daha da çok kalabalık olacağız. Şimdi ayırım gözetmeksizin ortak hedefe koşma zamanıdır.

Şimdi sen, ben demeden çalışma zamanıdır. Şimdi memlekete bahar getirme zamanıdır” dedi.

Millet ittifakı CHP Düzce 2. Sıra milletvekili adayı Aslıhan Akbal Tüysüz, konuşmasının son bölümünde rahmetli Necmettin Erbakan’ın Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçek ile başlar” sözünü de hatırlatarak devam ettiği konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

14 Mayısta bir çiçek ile başlamış olan o en güzel baharda; Cumhurbaşkanlığı seçimini 1. Turda kazanacağız,13. Cumhurbaşkanımız Sn.Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendi ifadesi ile Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Genel Başkanım Sn. Meral Akşener in dediği gibi başaracağız, başaracağız, başaracağız..”

JALE UZUNHASAN: “ŞEHRİMİN SORUNLARININ FARKINDAYIM”

Millet İttifakı CHP Düzce Milletvekili 3. Sıra adayı Jale Uzunhasan’da yaptığı konuşmada kendini tanıttıktan sonra “Türk halkının sesi olmak için, hak hukuk ve adalet için Cumhuriyetimizin 100. Yılında memleketim Düzce’de 3. Sıra milletvekili adayı olarak şehrimizin tüm sorunlarını biliyorum, şehrimin sorunlarının farkındayım” diyerek başladığı konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Düzce Milletvekili 3. Sıra adayı olarak seçilsem de seçilmesem de tüm bu sorunların çözülmesi için sonuna kadar çalışacağım” dedi.

İL BAŞKANLARI DA KONUŞTU

Program Millet ittifakı içinde yer alan siyasi parti il başkanlarının kısa konuşmasıyla tamamlandı. CHP Düzce İl Binasında gerçekleşen “aday tanıtım” toplantısına CHP Düzce İl Başkanı Semih Cemşit, İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Tahir Çengel ve Gelecek Partisi Düzce İl Başkanı Vildan Tokaliç katılım sağlayarak yaptıkları kısa konuşmalarla seçimi birlikte dayanışma içinde daha fazla çalışarak kazanacaklarını vurguladılar.


Editör: E. TAYHAN

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Objektif Gazetesi (www.duzceobjektif.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar