BU İKİ PARTİ “RAKİP Mİ-İTTİFAK MI ?”

SEÇMEN, AKŞENER’İ ADAY SANIYOR… CHP - İYİ PARTİ “RAKİP Mİ İTTİFAK MI?” BİLBOARD İLANLARI KAFA KARIŞTIRIYOR

BU İKİ PARTİ “RAKİP Mİ-İTTİFAK MI ?”
3.05.2023 - 16:32
Kaynak: Objektif Ajans
678
3

14 Mayıs’ta yapılacak 28.Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sona yaklaşıldıkça ittifak içerisindeki siyasi söylemler ve bilboardlara yansıyan ilanlar kafaları karıştırıyor.

İşte bu ilanlardan biri de Düzce Valiliği arkasında Rıhtım Caddesi’nde bulunan BİLBOARD “İLAN PANOSU”nda yer alıyor.

İlan panosunun ortasında İYİ PARTİ LOGOSUYLA, sanki İYİ Parti Genel Başkanı “Meral Akşener Cumhurbaşkanı Adayı gibi” gösterilmek istenmesinin CHP logosu ile seçime girecek olan Milletvekili adaylarını sıkıntıya sokacağı gibi Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Aday olduğunun unutturulmak istenmesinden kaynaklandığı belirtiliyor. 

Seçmenin hala ittifak içindeki siyasi partileri tanımakta zorlandığı bir dönemde partilerin özellikle il teşkilatlarının arasındaki iletişim eksikliği ya da reklam firması ile her iki parti arasındaki iletişimsizlik bilinçli seçmenin dikkatinden kaçmıyor.

Haber müdürümüzü arayan bir seçmen  Bu ilan ard- niyetli birilerinin tezgahı, Seçmeni yanıltmaya yönelik bir yanıltma taktiğinin bir uzantısıdır. CHP veya İYİ Parti il başkanları bu konunun nasıl farkına varmaz. Bu ilan kimin aklıdır, Bu ilanı kim vermiştir. Bu ilan CHP’yi ve Kemal Kılıçdaroğlu ismini unutturmaya yönelik bir uygulamanın ilana yansımasından başka bir şey değildir.  Derhal kaldırılmalıdır. Bu hatayı yapanlar ya da bu hatayı körükleyenler hesap vermelidir.” dedi.

BİLBOARD REKLAMI KASITLI MI YOKSA “KILIÇDAROĞLU’NA BİR TUZAK MI?”

Adının açıklanmasını istemeyen izleyicimiz, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olduğu, Düzce’de Millet ittifakı olarak CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi (SP), Demokrat Partisi (DP), DEVA Partisi ve GELECEK Partisi’nin MİLLET İTTİFAKI çatısı altında seçime girdiğini hatırlatan bir seçmen, bu ilanların adeta “Millet İttifakına sabotaj” anlamı taşıdığını söyledi.

Oray Tv Haber Merkezini arayan bir seçmen “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in fotosunun yanında ‘BAK İYİLER VAR !’ duyurusunun yanında İYİ PARTİ logosunun altında temsili oy pusulasının daire kısmına EVET temsili mührü yazılması seçmeni oy pusulasında “Aday” arayışına iteceği gibi seçmenin de iki lider arasında ikilem içinde bırakacaktır. Oy pusulasında aday arama ve seçmeni yanıltma, tedirgin etme yönteminin bir uzantısı olarak kararsızlığa iteceğini kanaatini taşıyorum. Ben ilanı öyle okudum. Benim gibi dikkatli bakan benim gibi düşünecektir” diyerek sözlerini şöyle tamamladı: “Bu tür bir ilan kafa karıştırmak ve toplumu yeni bir algıyla başbaşa bırakmaktan başka bir işe yaramaz” dedi.

CHP ADAYININ DA İLANI VAR İYİ PARTİ’NİN DE..!

İşin tuhaf yanı Bilboard ilanlarının bir ucunda CHP Düzce 1. Sıra Milletvekili adayı Talih Özcan’ın “Birleşe Birleşe Kazanacağız. DÜZCE HAKKINI ALACAK” sözü CHP logosuyla verilirken hemen sol tarafında orta kısımda Meral Akşener’in fotosu ve İYİ Parti adı ve logosuyla temsili EVET mührü yer alıyor.

İYİ Parti’nin Düzce’de bağımsız seçime gireceği mesajı verildiği gibi CHP adına seçime girecek olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerine toplumu yanıltarak İYİ Parti’nin genel başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Adayı olup olmadığı ikilemi arasında bırakmaya yönelik kasıtlı bir ilan olduğu da konuşuluyor.

Oysa İYİ Parti İle CHP’nin Düzce’de seçime İTTİFAKLA girdiği biliniyor. Bu ilan, halkın ilgisini CHP yerine İYİ Parti’ye çekmeye yönelik bir ilan olduğu o yüzden seçmeni “yanıltmaya yönelik” olmasının yanında ittifak düşünülmeden birilerinin bilinçsizce ya da birilerinin bilinçli olarak kullanmış olabileceği de konuşuluyor.

Adının açıklanmasını istemeyen bir izleyicimiz, tespitinde “Bu ilanlar asılmadan önce her iki partinin onayı ve oluru alınmıyor mu?” diye sorarak bilgi almaya çalışırken “Sorumlular derhal işten el çektirilmelidir. İl Başkanları ya da reklam firmasının her iki partinin onayı olmadan böyle bir ilanı yayınlamasının altında ben şahsen ‘kasıt’ arıyorum “ diyen izleyicimiz  bunun haber konusu yapılıp yapılmayacağını da sorarak konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Haber Koordinatörümüzü arayan izleyicimiz “Bu ilan beni yanıltıyor. İYİ Parti ile CHP seçime itttifakla girmiyor mu? Biz mi yanlış biliyoruz yoksa? Meral Akşener Cumhurbaşkanı adayı olmamasına rağmen bu ilanda ben bir vatandaş olarak kasıt arıyorum. Seçime bu kadar kısa zaman kalmış “kafa karıştırmaya ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranını çalmaya matuf bir hareket olarak görüyorum ve kasıt arıyorum” dedi.

İYİ PARTİ VE CHP 'DEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Düzce’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İYİ Parti  seçimlere ittifakla gireceklerine rağmen bilbord ilanlarında “Rakip Gibi” ilan vermeleri kafaları karıştırıdığı gibi seçmeni de “YANILTIYOR”

CHP ve İYİ Parti’nin Millet İttifakı içinde yar almış olmasına rağmen İYİ Parti’yi öp plana çıkartarak CHP ve CHP bayrağı altında seçinme girecek olan Düzce Milletvetkkiil adayları iule Millet İttifakının 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na  olan ilgiyi azaltmaya yönelik bir “algı” mıdır, yoksa birileri taarfından hazırlanan bir “komplo” mudur ya da bilinçsiz bir bir ilap politikasından mıdır bilinmiyor.

İlan Panosu’na yansıyan böyle bir reklamın bir “hatadan” mı, bir “kasıttan” mı yoksa bir “algıdan” mı olup olmadığı bilinmiyor.

Bilboard ilanıyla ilgili İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er ile CHP Düzce İl Başkanı Semih Cemşit’in nasıl bir yorum getireceği merak ediliyor. 

 


Editör: E. TAYHAN

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Objektif Gazetesi (www.duzceobjektif.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (3)

  • Ahmet Karlı
    Ahmet Karlı
    5.05.2023 09:59

    Ben bu ilanın anında değiştirileceğine inanıyorum. Doğru tektir çünkü. Yalnız bu bir hata mıydı yoksa bir kasıt mı vardı bu haberde.Bence kasıtlıydı. Hata falan olamaz. CHP neden böyle bir foto kullansın. İYİ Parti'den biri yaptıysa bunun hesabını vermeli. Yok reklam parası alan yapmışsa onun da ne kabahati olacak. Verdiler parayı astılar fotoyu..İYİ Parti Partiyse Genel merkezi araştırmalı ve İYİ Parti veya MİLLET İttifakı içindeki şeytan ortaya çıkmalı, bu birine fatura edilmeli. Kim arılmalı.

  • Sedat
    Sedat
    4.05.2023 11:24

    Benim merakım bu hatayı kim yaptı. Bilinçli mi yaptılar. Yoksa birilerinin gazına gelerek mi yaptılar.

  • Kemal
    Kemal
    4.05.2023 11:23

    doğru bir tespit Doğru ve tam adınıza layık bir manşet. Gerçekten kutluyorum. Bir parti bu CHP olur İYİ Parti olur. Nasıl bir böyle yanlışlık yapar. Bu iyi Parti'nin oyunu ise Meral Aşener'e yazık ederler, Partiye yazık ederler.Millet ittifakına hainliktir bu hareket.. Ancak CHP İl Başkanı Cemşit de uyumayacak.Siz çok iyi bir gözlem ve çok güzel tam objektif bir haber yaptınız. Gazetecilik bu..

Resmi İlanlar