BAŞKAN ÖZLÜ; “DÜZCE SINIF ATLAYACAK, İŞİMİZE BAKARIZ”

BİR MAHALLEYE DAHA MODERN PAZARYERİ HAMİDİYE MAHALLESİNDE TÖREN DÜZENLENDİ TEMEL ATILDI, İNŞAAT BAŞLIYOR. PAZARCI ESNAFI TEMMUZ SONUNDA YENİ YERİNDE OLACAK.

BAŞKAN ÖZLÜ;  “DÜZCE SINIF ATLAYACAK, İŞİMİZE BAKARIZ”
1.06.2023 - 14:46
Güncelleme 1.06.2023 - 15:21
336

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Hamidiye Mahallesi’nde gerçekleştirilen modern pazaryeri temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Gelecek dönem için Düzce için 100 projemiz var. Bir kısmı devam ediyor, bir kısmı başlama aşamasında. Bunlar bitince Düzce sınıf atlayacak. İnsani gelişmişlik endeksi bakımından Türkiye ortalamasına giren bir şehir olacak” dedi.



Düzce Belediyesi tarafından Hamidiye Mahallesine kazandırılan modern pazaryeri projesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Salı Pazarı olarak bilinen bölgede 140 tezgah kapasitesine sahip olacak şekilde projelendirilen modern pazaryerinin Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ev sahipliğinde düzenlenen temel atma törenine Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, AK Parti İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, CHP İl Başkanı Semih Cemşit, Tüm Muhtarlar Derneği Şube Başkanı ve Hamidiye Mahallesi Muhtarı Mensur Bilgin, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, Sebze ve Balıkçılar Odası Başkanı İslam Batuhan Yazgaz, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, kamu kurum yöneticileri ile mahalle sakinleri katılım sağladı.

BİLGİN; “ALLAH RAZI OLSUN”
Düzce Belediyesi Mehteran takımının çaldığı marşlarla başlayan törende ilk olarak Tüm Muhtarlar Derneği Şube Başkanı ve Hamidiye Mahallesi Muhtarı Mensur Bilgin, temeli atılan pazaryeri projesinin uzun süredir gündemde olduğu belirterek, “Bakanımıza nasip oldu. Bu konudaki dirayeti, duruşu ve hizmet anlayışıyla bugün temel atma törenini düzenledik. Hamidiye halkına, Düzce halkına pazarcı esnafımıza ve bizlere hayırlı, uğurlu olsun. İçinde en ufak emeği olanlardan Allah razı olsun” dedi.

YANGAZ; “PAZARCI ESNAFINI SIKINTIDAN KURTARAN KİM VARSA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Bilgin’in ardından kürsüye gelen Sebze ve Balıkçılar Odası Başkanı Batuhan Yangaz ise Aziziye Mahallesinde yapımında sona gelinen Merkez Pazaryerinden sonra Hamidiye’nin ikinci proje olduğunu belirterek, “Bu iki projede Faruk Özlü başkanımın zamanında. Bu çalışmada iğne ucu kadar desteği olan herkese pazarcı esnafını yağmurdan sıkıntıdan kurtaran kim varsa teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

KAYIKÇI; “MESELENİN ÖZÜ HİZMETTİR
“Düzce’miz çehre değiştiriyor. Gördüğünüz gibi Düzce’de çok kalıcı temeller atılıyor. Meselenin özü sadece Hamidiye mahallesinde atılan temelden ibaret değildir” cümleleri ile törene dair konuşan DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı;
“Düzce içme suyu ile Pazaryeri projeleri ile Melen Projesi ile hele Asar Suyu Projesi ile okulları ile bir bütün halinde kabuk değiştiriyor. Lütfen bunu görelim. Burada amaç sadece pazaryeri görmek değil. Sayın belediye başkanım sayesinde sadece pazaryerleri değil, bu şehrin kökten değiştiğini hep beraber görmeyi, hizmetlerin arkasında yardımcı olabilmeyi, hiçbir siyasi parti anlayışı gözetmeksizin kime yararsa yarasın, mesele Düzce olduğunda hep bir araya geleceği ortam şu an çok uygundur. Meselenin özü hizmettir. Ben Allah razı olsun diyorum. Görünmeyen hizmetler bu kadar da var ama görünenler bize yeter. Düne kadar burnumuzu kapattığımız çöp tesisini konuşan kalmadı. Biz bir ve beraber olacağız. Bu işleri kimler başarıyorsa biz de yanında yer alacağız.”

ÖZTÜRK; “BAKANIMIZ TOHUM EKTİ, ŞİMDİ HASADA BAŞLADI
AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, Düzce’ye kalıcı bir eser daha kazandıran Dr. Faruk Özlü’ye teşekkürlerini ileterek başladığı konuşmasında, “İşin özü çalışmak diyerek devam eden bir belediye başkanımız var. Düzce’nin içme suyu problemi çözüldü. Başkanımın da dediği gibi çöp tesisi çözüldü. Aziziye benim mahallem her gün etrafından geçerken gururla bakıyorum. Kendi enerjisini üreten bir yer yapıldı. Yine burada da yapılıyor. Bakanımız tohum ekti, şimdi hasada başladı. Günü kurtarmak isteyen bir başkanımız yok, hamdolsun. Gerçekten geleceğimize daha yaşanabilir bir şehir bırakmak için çalışan bir başkanımız var. Sağ olsun, var olsun. İşin özü çalışmak diyerek çalışmaya devam ediyor” dedi.



ÖZLÜ; “BU YAZ BİTECEK”
Törenin kapanış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Hamidiye Mahallesi Muhtarı Mensur Bilgin’in, belediye başkanı seçilmesinin ardından kendisine bir pazaryeri yapalım dediğini söyleyerek, “Hatta ‘kepçe gönder kazalım, başlandığı belli olsun’ dedi. Arkadaşlar biz hiçbir zaman göstermelik iş yapmadık. Önce ‘parasını bulacağız, projeyi hazırlayacağız, ihalesini yapacağız’ dedim. Gerçekten de önce bütçemizi ayarladık. İhalesini yaptık. 10 Milyon TL bir bütçe ayırdık. Burada takas işlemleri vardı. Bazı kurumların takas işlemlerini yaptık, müsaade aldık. Projeyi kendimiz mimarlarımız çizdi hazırladı. Serbest ihale yaptık. İnşallah bu yaz bitecek. Kış geldiğinde pazarcı esnafımız medeni şartlarda, insani şartlarda burada hizmet verecek. Mahalle halkımız da buradan alış verişini yapacak” şeklinde konuştu.

“KLASİK BİR SİYASETÇİ DEĞİLİM”
3 yıl önce Düzce’de nerede kaç pazaryeri olması gerektiğini de planladıklarını dile getirerek konuşmasını sürdüren Özlü, “Bizim planımız hazır. Bunlardan en büyüğü Aziziye Mahallesi’ndeki Merkez Pazaryeridir. Orada modern bir proje yaptık. Bitti diyebiliriz. Araç park yerlerinin asfaltı dökülüyor. Sanıyorum bir haftaya kadar bitecek. Bir disiplin içinde esnafımızı oraya taşıyacağız. Ben klasik bir siyasetçi değilim, öyle olsam parklarda pamuk şeker dağıtırım. Çocuklara top dağıtırım. Ben mühendisim. Bizim bütün işlerimiz hesaba dayanır, matematiğe dayanır. Zaten o sebepledir ki; geldiğimiz günden beri belediyenin borçlarına, hacizlerine rağmen herkesin maaşını zamanında ödüyoruz. İkramiyesini, sosyal dengesini, mesaisini zamanında ödüyoruz. Bugüne kadar bir gün gecikmemiştir. Esnafa olan borçlarımızı zamanında ödüyoruz. Dolayısıyla bir düzen, nizam söz konusu” ifadelerinde bulundu.

“ASLA AYRIM YAPMAYIZ, İŞİMİZE BAKARIZ”
Konuşmasının sonunda Düzce için belediyecilikle ilgili çalışmalarını da sistematik hale getirdiklerini kaydeden Başkan Özlü, şunları söyledi;
“Belediyeciliğin esasları diye nitelendirdiğimiz 10 temel esas belirledik.  Bunları kitap haline getirip meclis üyelerimize dağıttık.  Gelecek dönem için Düzce için 100 projemiz var. Bir kısmı devam ediyor, bir kısmı başlama aşamasında. Bunlar bitince Düzce sınıf atlayacak. İnsani gelişmişlik endeksi bakımından Türkiye ortalamasına giren bir şehir olacak. Ben işime bakarım, teknik bir adamım. Seçimler gelince gereğini yaparız. Seçim bitince işimize bakarız. Bize oy veren, vermeyen herkes kapsama alanımızdadır. Asla ayrım yapmayız, işimize bakarız. Bundan sonra da işlerimizi hızlandıracağız.”



Editör: E. TAYHAN

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Objektif Gazetesi (www.duzceobjektif.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar