TSYD TEMSİLCİLERİ İSTANBUL'DA BULUŞTU

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN 71 İL TEMSİLCİSİNİN KATILDIĞI TOPLANTIDA DÜZCE’Yİ EROL TAYHAN TEMSİL ETTİ.

TSYD TEMSİLCİLERİ İSTANBUL'DA BULUŞTU
19.12.2022 - 15:17
Güncelleme 19.12.2022 - 15:48
1099
3

 

Türkiye’nin en büyük spor medyasını içinde barındıran Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD)  Genel Merkezi tarafından düzenlenen “TEMSİLCİLER TOPLANTISI “ İstanbul TSYD Genel Merkezi “Hall Toplantı Salonu”nda gerçekleşti. Toplantı TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir başta olmak üzere, Akreditasyon ve Organizasyon Müdürü Birgül Pullukçu’nun ev sahipliğinde tertiplenen buluşmada Anadolu’daki TSYD temsilcilerinin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Yurt genelinde 71 İl Temsilcisinin katıldığı toplantıda Düzce’yi TSYD temsilcisi Erol Tayhan temsil etti.

İl Temsilcilerine toplantı öncesi TSYD Genel Merkezi Sosyal ve Spor Tesislerini gezdiren TSYD Genel Başkanı Tongsir, kendi dönemlerinde yapılan çalışmalar ve kazandırılan tesisler hakkında bilgiler verdi. Sosyal ve sportif alanların yanında TSYD Müzesi’ne hayran kalan temsilciler, emeği geçen Genel Başkan Tongsir’e teşekkür ettiler.

YAPILAN ÇALIŞMALAR VE ÖNERİLER KONUŞULDU   

Türkiye’nin dört bir yanından gelen TSYD Temsilcilerine hitap eden TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir, “TSYD'nin Anadolu'ya açılımı devam edecektir” dedi. TSYD'ye yeni modern birimler kazandırdıklarını belirterek "Üstlendiğiniz görevi hakkıyla yapıp, bütün zorlukları göğüsleyen siz Anadolu’daki temsilcilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Neler yaptığınızı biliyoruz. Sizler meslektaşlarınızın işini kolaylaştıran önemli bir sorumluluğu ve görevi başarıyla yerine getiriyorsunuz. Emeklerinize sağlık, iyi ki varsınız. TSYD'yi Anadolu da en iyi şekilde temsil eden sizlere teşekkür ediyorum, sizlerin sorunlarını da dinleyerek daha iyi etkinliklerde bir araya geleceğiz. TSYD olarak Anadolu’ya açılmaya devam edeceğiz" diyerek hitap etti.

TSYD DÜZCE TEMSİLCİSİ TAYHAN’IN ÖNERİSİ İLGİYLE KARŞILANDI

TSYD Düzce Temsilcisi Erol Tayhan, toplantıda yaptığı konuşmada “basın yeleklerinin spor medyasının namusu hüviyeti taşıdığını” belirterek “TSYD Taahhütname”sinde yer alan “Basın meslek ilkeleri ve etiğine aykırı davranmayacağımı meslek örgütleriyle sürekli ‘dayanışma’ halinde hareket edeceğimi,  meslek onuru ile bağdaşmayan söz, yazı ve eylemlerin görüldüğü takdirde Spor Müsabaka Yerlerine Giriş Kartımın iptal edilmesi” şartının önemini vurgulayarak; bu şartı bu taahhütnameye koyan meslek büyüklerime şükranlarımı sunuyorum. Bu şart tüm şartların özünü taşıyor; tüm şartları yerine getirseniz de meslek örgütlerinin önemsenmesinin gereğini hatırlatıyor, bu açıdan çok önemli. Emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

TSYD Düzce Temsilcisi Erol Tayhan konuşmasının devamında “Anadolu’da geleneksel TSYD TURNUVALARI yapılması talebini dile getirdi. Tayhan’ın bu önerisine TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir açık destek verdi ve tüm temsilcileri bu tür organizasyonlar yapmaları konusunda uyarılarda bulundu: “Biz merkez olarak sizlere her konuda her zaman her türlü katkıyı sunmaya hazırız;  Yeter ki sizler bu konuda yeterli adımları atın, biz sizin yanınızdayız, gelir kupalarını birlikte veririz” dedi.

TONGSİR “TSYD TURNUVALARINI DESTEKLERİZ”

TSYD Düzce Temsilcisi Erol Tayhan’ın bu önerisini değerlendiren TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir, bu tür organizasyonlara açık olduklarını belirterek “Sizler kendi illerinizi bölgelerinizi bizlerden daha iyi biliyorsunuz, oralarda yaşayan sizlersiniz; illerinizde bizleri temsil ediyorsunuz. İllerinize hakim olan sizlersiniz, sizler kendi illerinizi, bölgelerinizi bizlerden daha iyi bilirsiniz…Hangi tür organizasyonlar yapılıp yapılmayacağını sizler daha iyi bilirsiniz. Bu futbol turnuvaları olabileceği gibi, illerinizin konumuna göre basketbol, voleybol ve güreş veya başka tür spor dallarında organizasyonlar, turnuvalar da tertipleyebilirsiniz.” dedi.

TSYD’nin marka değeri için yeni dönemde bölgesel bir takım organizasyonlar yapılması gerektiğini dile getiren TSYD Genel Başkanı Tongsir; “İller arası üçlü-dörtlü gruplar halinde Anadolu’da ‘TSYD Turnuvaları’ yapılmasını” önerdi.

 

 

 

      


Editör: E. TAYHAN