“ACI HABERİ YAZMAK” KOLAY OLMADI

ACIMIZ BÜYÜK… “VAROL TAYHAN” HAK’KA YÜRÜDÜ

“ACI HABERİ YAZMAK” KOLAY OLMADI
15.09.2022 - 15:49
Güncelleme 19.09.2022 - 18:18
1987
5

Eğitimci Öğretmen Yönetici Varol Tayhan son yolculuğuna sevgi seli ardında hüzünle uğurlandı. Duraklar Köyü tarihinde ilk kez böyle kalabalık bir cenazeye tanıklık etti. Cenaze evi ile mezarlık arası araç ve insanlarla doldu taştı. 

Uzun zamandır mücadele ettiği amansız hastalıktan kurtarılamayarak 3. Eylül.2022.Cumartesi günü tedavi gördüğü İstanbul Altunizade Acıbadem Hastanesi’nde sabaha karşı 06.30’da hayatını kaybeden,  Eğitimci, Öğretmen, Yönetici Varol Tayhan 4.Eylül. 2022. Pazar günü doğum yeri olan Düzce merkeze bağlı Duraklar (Tahirağa) Köyü’nde aile mezarlığına defnedildi. Gazetemiz Objektif’in İmtiyaz Sahibi, Oxijen Tv Program Yapımcısı, Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan’ın kardeşi olan Düzce Osman Kuyumcu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin önceki dönem Müdürü; Öztermiyeci Ortaokulu Müdürü Varol Tayhan, son yılların en kalabalık cenazesinde sevenlerin sevgi seli altında hüzünle son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazeye Tayhan’ın mesai arkadaşları, yakınları, dostları, öğretmen ve öğrencilerin yanısıra çok sayıda seveni katıldı.

VAROL TAYHAN KİMDİR

1960 yılında Düzce merkeze bağlı Duraklar Köyü’nde doğan Varol Tayhan; ilköğrenimini kendi köy ilkokulunda tamamladı. Düzce Lisesi Fen kolu mezunu olan Varol Tayhan girdiği Üniversite sınavında iyi bir puanla Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni kazandı. 5 yıllık öğreniminin ardından ilk kurada çektiği il Gaziantep’te 5 yıl Şehit Şahin Lisesi’nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yaptı. Burada beş yıllık görev süresini tamamlayan Varol Tayhan, ardından Düzce Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne atandı. Bu okulda bir müddet Meslek dersleri öğretmeni olarak görev yapan Tayhan, önce müdür yardımcısı, daha sonra da okul müdürü olarak atandı.

Bu arada Düzce’de 1999 Düzce depremini yaşadı. Depremde Düzce Anadolu İmam Hatip Lisesi binası yıkılınca yerine Osman Kuyumcu Anadolu İmam-Hatip  Lisesi adı verilen yeni bir bina yapıldı. Bu okulda da uzun süre okul müdürü olarak görev yaptı. Daha sonra rotasyon gereği il içinde Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ne müdür olarak ataması yapıldı. Varol Tayhan bu okulda da başarı grafiğini yükseltti.

Ardından tekrar Osman Kuyumcu Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ne müdür olarak atandı.

Burada öğrenci-veli-öğretmen diyaloğunun yanında okulda sergilediği sosyal aktiviteler ile Milli Eğitim camiası, sivil toplum kuruluşları ve kamuoyundan büyük takdir aldı. Aşure programları, konferanslar kültürel ve sosyal programlarının yanında Düzce İmam Hatip Lisesi’nin kuruluşundan bugüne yapılan iş ve icraatlarının yanında, mezun öğrencilerinin anı ve etkinliklerinin yer aldığı büyük boy bir kitap Varol Tayhan döneminde basıldı ve mezunlara düzenlenen genişletilmiş bir toplantıyla hediye edildi. Böylece Düzce İHL ve mezunları ile ilgili ciddi ve kalıcı bir eser kazandırılmış oldu.

Varol Tayhan bu arada amansız hastalığa yakalandı. Ciddi ameliyatlar geçirdi. Ardından 9 yıllık görev süresini tamamlaması üzerine kendi isteği ile Öztermiyeci Ortaokulu’na atandı.

7 sonra hastalığının nüksetmesi üzerine önce Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada kanamasının durdurulması üzerine yedi yıl önce ameliyat olduğu İst. Acıbadem Hastanesi’nde tedavisine başlandı. Bu dönemde biri açık olmak üzere iki kez operasyon geçirdi.45 gün bu hastanede tedavi gördü. Son bir haftalık süreyi yoğun bakımda geçirdi. 3. Eylül.2022.Cumartesi günü tedavi gördüğü İstanbul Altunizade Acıbadem Hastanesi’nde sabaha karşı 06.30’da hayata gözlerini yumdu. 4. Eylül. 2022. Pazar günü doğum yeri olan Düzce merkeze bağlı Duraklar (Tahirağa) Köyü’nde aile kabristanında defnedildi. 62 yaşında hayatını kaybeden Varol Tayhan evli iki çocuk babasıydı.  

Objektif ailesi olarak merhum Varol Tayhan’a Yüce Allah’tan rahmet; Tayhan ailesine ve yakınlarına sabırlar niyaz ediyoruz.  

 

 


Editör: E. TAYHAN