Özellikle esnafların korkulu rüyası sahte para bugünlerde gündemde.

21.06.2022 - 17:51
Güncelleme 4.07.2022 - 15:46
Kaynak: Özel Haber
1580

Özellikle esnafların korkulu rüyası sahte para bugünlerde gündemde. Gerçeği ile sahte para arasındaki farkı nasıl anlaşılır? Oxijen Tv haber ekibi gerçek ve sahte 50 liralık banknotlarla esnafların dikkatini ölçtü.

Gün içerisinde alışveriş yapılırken en çok korkulan unsurlar arasında sahte para geliyor. Pek çok vatandaş ve esnaf gerçek ile sahte para arasındaki farkı nasıl anlayacağını bilmiyor.

 

KOLAYCA AYIRTEDİLEBİLİR

Piyasa üzerinde günümüzde oldukça fazla sayıda sahte para dolaşıyor. Bu dolaşım insanları tedirgin ediyor ve hataya düşme korkusu yaratıyor. Ancak ele alınacak doğru karşılaştırma ile sahte para ve gerçek para arasındaki farkı kolayca ayırt edilebiliyor.

Oxijen Tv haber ekibi, bir gerçek bir sahte 50 TL'lik banknotlarla esnafların dikkatini ölçtü. Esnafların çoğu alışmış olmalarından kaynaklı sahte parayı hemen ayırt ettiler. Ayrıca hem esnaflara hem vatandaşlara zor durumda kalmamaları için uyarılarda bulundular.

 

BAZI ESNAFLAR ANINDA ANLADI

Sahte para olayı sık sık başına gelen bir esnaf sahte parayı hemen ayırt ederken, öncelikle nelere dikkat edilmesi gerektiğini nlattı.

Başka bire esnaf da sahte parayı hemen anladı, gerçek paranın renginden dolayı direk bakınca anlaşıldığını belirtti.


Editör: E. TAYHAN