23 YIL SONRA YENİDEN “DÜZCE SALLANDI”

23 KASIM 2022 SAAT: 04.08'DE DÜZCE'DE KORKUTAN DEPREM MEYDANA GELDİ. VEFAT EDEN YOK; 37 YARALI VAR

23 YIL SONRA YENİDEN “DÜZCE SALLANDI”
23.11.2022 - 15:28
Güncelleme 23.11.2022 - 16:54
940

Deprem sonrası vatandaşlar çoğunlukla kendilerini sokağa attı; ısınmak için ateş yaktı.

Merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesi olan AFAD verilerine göre 5,9; (farklı kaynaklara göre 6.1) şiddetinde deprem meydana geldi. Korku ve paniğe neden olan sallantıda ilk belirlemelere göre 37 kişinin balkondan atlama ve panikten dolayı yaralandığı açıklandı. Ölen bir kişinin olduğunun ilk etapta duyurulmasının ardından yapılan araştırmada vefat edenin deprem sonrası kalp krizinden öldüğü açıklandı

Merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan deprem, bazı evlerde hasara sebep oldu. Depremde şimdilik can kaybı ve herhangi bir ciddi yaralanma ihbarının olmadığı bildirildi. Deprem sonrasında sokağa çıkan ve tedbir amaçlı evlerine giremeyen vatandaşlar ise ısınmak için ateş yaktı.

Saat 04.08'de, merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Sakarya, Kocaeli, Zonguldak, Eskişehir ve Bolu başta olmak üzere, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde hissedildi. Deprem sebebiyle bazı evlerde çatlakların oluştuğu görülürken ev içlerinde devrilen eşyaların büyük zarara uğradığı görüldü. Bölgeye Ankara, İstanbul ve Sakarya'dan çok sayıda AFAD ekipleri sevk edildi.

Panikle sokağa çıkan vatandaşlar 23 yıl önce 12 Kasım ve 17 Ağustos 1999’da yaşanan büyük depremlerde görülen manzaralar yeniden sahnelendi. Cadde ve meydanlarda ev önlerinde guruplar halinde bir araya gelen depremzedeler ateş yakarak ısınmaya çalıştılar. Tedbir amaçlı evlerine girmeyen vatandaşlar battaniyelerine sarılarak ev dışında sokakta olası depremde beklemeyi tercih ettiler.

 


Editör: E. TAYHAN