BU SES “ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLERDEN…!”

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ, DEPREM SEBEBİYLE OKUL VEYA YURTLARA GİRMEK İSTEMEDİKLERİNİ BELİRTEREK, VİZE SINAVLARININ UZAKTAN ONLİNE YAPILMASI İÇİN YÖNETİCİLERE ÇAĞRIDA BULUNDULAR

BU SES “ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLERDEN…!”
29.11.2022 - 16:59
Güncelleme 29.11.2022 - 17:21
626

Düzce’de 23 Kasım tarihinde yaşanan 5,9’luk depremin ardından Düzce Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerin büyük bölümü depremin hemen ardından memleketlerine giderken, Düzce Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada üniversitede eğitimin 5 Aralık Pazartesi günü başlayacağı bildirildi. Ancak deprem sonrası büyük korku yaşanan üniversite öğrencileri sosyal medya platformlarından kampanya başlatarak yaklaşana vizelerin online yapılmasını istedi.

Düzce 23 Kasım sabahı 04:08’de 5,9’luk depremde sarsıldı. Depremin şiddeti 5,9 olmasına rağmen yüzeye yakınlığı nedeniyle hissedilme şiddeti 8’i buldu. Bu sebeple daha önce 2 deprem yaşamış bir çok Düzceli dahi büyük korku yaşadı.

Üniversite öğrencileri depreme evlerde yada yurtlarda yakalandı

Diğer yandan yüzde 95’lik kısmı daha önce deprem yaşamamış, yaş olarak 1999 yılında yaşanan depremleri görmemiş Düzce Üniversitesi öğrencileri depreme evlerinde ya da yurtlarda yakalandı. Özellikle KYK’ya bağlı yurtlarda kalan öğrenciler büyük korku yaşadı. Yurtlarda statik olarak bir sorun olmamasına rağmen duvarlarda oluşan çatlaklar, yurt odalarında bulunan dolapların devrilmesi ve depremin beraberinde getirdiği ses öğrencilerin paniklemesine, korkmasına ve ertesi gün Düzce’yi terk etmesine neden oldu.


Editör: E. TAYHAN