hayatımıza nerden girdiği belli olmayan bence de gereksiz ritüellere dair

  • 20.03.2022 16:56

NERDEN GELDİ?

Bu sefer sizlere  hem yaşanmış bir olayı mizahi bakış açısıyla anlatmaya çalışarak bir farkındalık yaratmayı planlıyorum.

Okudukça belki sizlerde ‘’ A! Evet ya ‘’ diyebileceğiniz  belki bizzat şahit olduğunuz gözlemlediğiniz bir ayrıntı var hayatımızda.

HASTA ZİYARETİ

Bilinen  şekli genellikle yanınızdayız mesajı verilmesi adına bir nevi nezaket ziyaretleri olup, muhafazakar kesim veya orta yaş gurubunun ‘’ şu hastayı gidip ziyaret edelim. Hal hatır soralım . Bir itiyacı varsa karşılayalım. Bir HAYRR duası alalım’’bakış açısıyla gerçekleştirilen ziyaretlerdir.

Ancak günlerden beri birçok kaynağı alt üst edercesine yaptığım araştırmalarımdan hiçbir sonuca ulaşamadığım,  yaşamımıza nerden girdiği, niçin girdiği belli olmayan aslında rahatsız edici bir fiil üzerine bir şeyler yazacağım.

Gerek sosyal medya üzerinden de şahit olduğumuz ( hastanede çiğ köfte partileri vb.) gerek birebir şahit  olduğumuz ziyaret üslupları. Ağırlıklı olarak iç Anadolu bölgesinde sıkça rastlanılan  hangi vesileyle olduğunu çözemediğim bize kadar ulaşmış, karşımıza çıkan ziyaret seronomileri.

1980-1990 lı yıllar

Yılını tarih olarak net hatırlayamadığım  isim de zikretmeyeceğim bir olayı anlatacağım. Şehrimizin hafıza mekanlarından biri hatta en önemlisi olan şehrin göbeğinde yeşillikler içinde bir sosyal mekan Park gazinosu. Önceki yazılarımdan hatırlayanlarınız olacaktır. Servis yapılan  cam tezgahın önünde yıllarca buluşma, toplanma, istişare etme, kararlar alma vb. hareketliliğin oluştuğu  kemik tabir edilen ben olmak üzere 7-8 kişilik ana kadronun hafta sonları, tatiller, milli veya manevi bayramlarla kadronun 15-20 lere ulaştığı bir arkadaş gurubumuz var.

Ozamanlar Düzce ilçe ve Bolu ya bağlı. Bahse konu gurubumuzdan bir arkadaşımız  mesleği  gereği Bolu da resmi bir dairede çalışıyor. Eşi de öğretmen. Dediğim gibi her fırsatta bir araya geliyoruz. Herneyse ismini zikretmiyeceğim bu arkadaşımızın tıpta hemoroid halk arasında bağsur diye bilinen bir rahatsızlığı var. Bıçak kemiğe dayandı misali oturup ailece bir karar veriyorlar ameliyat olarak bu sıkıntıdan kurtulmak istiyor. Dönemin  Düzcede ilk kurulan daha net belirtmem gerekirse op.dr. Faruk TEZER BEY tarafından kurulan  şimdiki adı güneş tıp merkezi olan ‘’ Özel Düzce Sağlık Merkezi’’ hastanesinde ameliyat olmaya karar vermiş. Neyse ameliyat günü gelip çatıyor. Ameliyatını oluyor. Ben muzip kişiliğimi devreye sokup arkadaşlarımı toplayıp ‘’ hadi geçmiş olsun’a gidelim diye 9-10 kişilik arkadaş gurubuyla ziyarete gidiyoruz. İki katlı olarak hizmet veren hastanenin ikinci katındaki odasını buluyor kapıyı tıklayıp dalıyoruz odaya  öğretmen eşi refakatçisi. Bir iki dakikalık kuru sohbetin ardından ben (muzip İlhami) ciddi ve kararlı bir tavırla ‘’ E  adettendir hadi görelim şu ameliyat yerini’’ diye bombayı ortaya bırakıyorum. Birkaç dakika ölüm sessizliği kaplıyor ortamı. Eşinin alnında oluşan soğuk ter damlalarını şuan bile gözümün önüne getirdimki,  olacak şey değil böyle absürt bir istek nasıl olabilir. Yani  hemoroid  ameliyatı. Biz neyi göreceksek işte. Hocahanım ‘’ kem kümlerle ‘’ durumu geçiştirme çabasında ama ben muzipliğim üzerimde ısrara devam ediyorum. Ortam gerilir gibi oluyor.Arkadaşlarımın ‘’ yeter İlhami uzatma’’ bakışlarını üzerimde hissedince daha fazla sıkboğaz yapmama adına ‘’ tamam yenge şaka yaptık ‘’ diye izin isteyip odadan çıkmıştık. Ama onlar içinde bizim içinde trajikomik bir anı olarak anılarımız arasında yerini aldı.

RADAR

Biliyorsunuz ben engelli bir bireyim. Yürüme problemi çektiğim için kanadyan adıyla bilinen koltuk değneği kullanarak yürüyebiliyorum. Benim durumumda yada daha farklı durumlarda onlarca birey var bu Dünyada. SORUN ŞU: Artniyetlerinden asla şüphe etmediğim  belki nasıl yardımcı oluruz düşüncesiyle  kaba tarifiyle  gerek doğuştan gerek sonradan çeşitli sebeplere bağlı olarak normal olmayan görüntümüzden dolayı yakınlarımızda dahil bizlere ‘’ ÖCÜ’’ gibi bakıyor olmanız bizleri kelimelere dökemiyeceğimiz kadar çok rahatsız ediyor. Enerjimizi emiyor diyebilirim. Yani bizleri gördüğünüzde radarınıza almayın LÜTFEN.  Ben dahil bizlere normal insan gibi davranın. Saygı gösterin , yardım da edin tabi ama usulünce diyorum. LÜTFEN!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Objektif Gazetesi (www.duzceobjektif.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar