"BU TAVRA ARTIK TAHAMMÜLÜMÜZ YOK"

İyi Parti Düzce Kadın Politikaları Başkanı Nuran Sayman, Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’in Düzcespor şampiyonluk kutlamalarına katılacak sanatçının cinsiyeti üzerinden yapmış olduğu talihsiz açıklanmayı Düzce adına derin bir üzüntüyle karşıladıklarını ifade etti.

"BU TAVRA ARTIK TAHAMMÜLÜMÜZ YOK"
5.05.2022 - 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
236

Sayman ‘’Son yıllarda kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin en temel sebepleri arasında olan ve ülke genelinde de ne yazık ki yaygın hale gelen kadın kimliği üzerinden yapılan ayrıştırıcı kutuplaştırıcı ve kadını yok sayan yaklaşımın bir yansımasını Düzce’nin bir ilçesi olan Kaynaşlı Belediye Başkanının ifadelerinde görmüş olmaktan derin bir üzüntü duyduk. Geleneklerimizde toplumun temel taşı olarak görülen kadınlarımız  üzerinden sadece kadın olduğu için siyaset yapmanın son bulmasını ve toplumumuzda birleştirici role sahip olan kadınların yanlış ifadelerle aşağılanmasını anlayamamakta, bu tavra artık tahammül edememekteyiz. Sayın Başkanı Düzce’yi ve Düzcelileri hak etmedikleri bir duruma sokan açıklamasıyla alakalı protesto ediyor kendisine kamu idarecisi olması ve kendisini önemli bir ilçemizin Belediye Başkanı olması paralelinde daha birleştirici ve bütünleştirici söylemler yapmaya davet ediyoruz’’ dedi.

 

ER DE BİR AÇIKLAMA YAPTI

Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er ise, “Her ne kadar ifade özgürlüğü en temel hak ve hürriyetlerden biri olsa da Sayın Şahin’i yapmış olduğu açıklamayı Düzce açısından son derece üzüntü verici buldum şehrimizin sürekli olarak bu ve benzeri olumsuzluklarla ülke gündemine gelmesinden ve imajının zedelenmesinden duyduğum rahatsızlığı ifade etmek isterim. Farkı fikir ve yaşam tarzına sahip insanların yıllardır barış ve huzur içerisinde bir arada yaşadığı örnek bir şehir olarak Düzce’de, şahsım da dahil, tüm idarecilerin beyanlarında daha özenli olmalarını rica ediyorum. Vazgeçemeyeceğimiz en temel husus Birlik ve beraberlik içerisinde cinsiyet ayrımı üzerine siyaset kurgulamadan yaşamak olmalıdır. Herkesin yaşam tarzına ve  hayatına hepimiz saygı duymak ve bu saygımızı sıklıkla ifade etmek zorundayız’’ dedi.


Editör: E. TAYHAN