"YAŞANABİLİR BİR BAYRAM GEÇİRSİNLER"

İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, “Herkese var olan para sıra dar gelirliye, asgari ücretliye ve emekliye gelince neden yoktur ?” diye sorarak Emekli İkramiyelerinin güncellenerek emeklilerin yaşanabilir bir ‘Bayram’ geçirmesini istedi.

"YAŞANABİLİR BİR BAYRAM GEÇİRSİNLER"
27.04.2022 - 09:36
Kaynak: Haber Merkezi
236

İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, “Periyodik olarak Elektrik ve doğalgazda  artışlari sürekli hale getiren, akaryakıtı yine düzenle olarak “güncelleyen” , zam üstüne zam yapan  Hükûmetimizin çalışma Bakanı olan Sayın Vedat Bilgin’in sıra  emeklinin ikramiyesine geldiğinde “hiperenflasyon’ dan bahsetmesi en hafif tabir ile bir komedi içerikli tiyatronun son perdesinin oynanmasıdır.

Adeta parası olan insanların paralarını korumak adına Kur korumalı mevduatlar için mart ayında  milletin parasından, bütçeden, 11.7 milyar TL çıkarken emekli ikramiyesi söz konusu olduğunda ‘ gündemimizde yok’ demek, sebebini ise ‘emekliye yapılacak zam enflasyonu tetikleyebilir’ açıklamak mantıklı bir izahtan uzaktır” dedi.

 

"ÇOK BÜYÜK BİR RAKAM"

Er, “1.100 TL olan ikramiyenin toplam maliyetinin iki bayramda yaklaşık 25 milyar TL olduğunu dile getiren Sayın Bakan Bilgin’in, bu düşüncesini ifade ederken “Yani çok büyük bir rakam” demesi, her üç emekliden ikisinin açlık sınırının yarısı kadar ücret aldığı ülkemizde Sayın Bakan’ın gerçeklerden ne kadar koptuğunu gözler önüne sermektedir.

Emekli İkramiyeleri mutlaka mevcut enflasyon oranları göz önüne alınarak güncellenmeli, vatanına milletine yıllarca hizmet eden Emeklilerimiz açlıkla boğuşur hale getirilmemelidir.

Bu ülkede 3 kişiden birisi, ‘Ben açım’ demekte, bu rakamında önemli kısmını ne yazık ki emeklilerimiz oluşturmaktadır. Sayın Bakan umarız bu gerçekten bihaber değildir. Enflasyon geçen bayramdan bu yana ENAG’ın açıklamasına göre yüzde 150, TÜİK’e göre yüzde 60’ın üzerindedir. Enflasyonun bu denli yüksek olduğu görmezden gelinerek emekliye ;’sıfır zam’ ifadesi Sayın Bakan açısından da ülkemiz adına da büyük bir talihsizlik ve halsizliktir.

Bayramın yaklaştığı şu günlerde, emeklilerimizi daha fazla hayal kırıklığına uğratmanın bir manası yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Emekli İkramiyesi’ konusunda bir an önce inisiyatif alarak, Emekli İkramiyelerini güncellemesi ve emeklilerin yaşanabilir bir ‘ Bayram’ geçirmesini sağlamasını umuyoruz.

Herkese var olan para sıra dar gelirliye, asgari ücretliye ve emekliye gelince neden yoktur ?” diye sordu.


Editör: E. TAYHAN