GÜZEL SANATLAR LİSESİ'NDEN MÜZİK ZİYAFETİ

KYK konferans salonu, Düzce Güzel Sanatlar Lisesinin Yıl Sonu Konserine ve Resim Sergisine ev sahipliği yaptı.

GÜZEL SANATLAR LİSESİ'NDEN MÜZİK ZİYAFETİ
2.06.2022 - 08:43
Kaynak: Haber Merkezi
374

Düzce Güzel Sanatlar Lisesi salgın nedeniyle 2 yıldır yapamadığı  yıl sonu konseri ve resim sergisini  KYK Konferans salonunda gerçekleştirdi.  Etkinliğe; İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, şube müdürü İsmail Atay, kurum müdürleri, öğretmenler, veliler  ve Düzceli sanat severler katıldı. Düzce Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri verdikleri sene sonu konseri  Düzceli sanat severleri büyüledi.

 

ALAN DERSLERİNDEKİ ÇALIŞMALARINI SERGİLEDİLER

Düzce Güzel Sanatlar Lisesi yıl sonu sergisinde,  öğrencilerin alan derslerinde yaptıkları çalışmaları ziyaretçilerin beğenisine sundu. Kuru boya, suluboya, karakalem, akrilik, yağlıboya tekniklerinde yaptıkları çalışmalarla birlikte büst ve kabartma çalışmaları, imgesel ve desen çalışmaları, grafik çalışmaları gibi farklı türde yapılan eserler sergide gözleri kamaştırdı. Yoğun ilgi gören sergi, alan öğretmenleri ;Nuriye Cankurtaran, Nagehan Kutlu Beyhan, Semra Bayram, Erdal Sevgi ve Doğu Kandemir danışmanlığında yapıldı.

 

MÜZİK ZİYAFETİ ÇEKTİLER

Serginin sonrasında güzel sanatlar lisesi öğrencileri izleyenlere müzik ziyafeti çekti.  Konser programının sunuculuğunu Düzce Güzel Sanatlar Lisesi edebiyat öğretmenleri Zehra Verep ve Engin Kıvrak yaptı.  Programda ilk olarak, okul korusu Şef Ebru Seyok yönetiminde bir birinden güzel yerli ve yabancı eserleri seslendirdiler. Büyük beğeni alan bu korodan sonra, ikinci olarak ,bağlama öğrencileri; Şahin Şengül ve Sonat Ergin Yilancı’nın bağlam dinletisi yapıldı. Şahin Şengül’ün Türküleri seyircileri coşturdu.

Bağlama dinletisinden sonra ,üçüncü olarak ,okul orkestrası ,Şef Didem Arslan yönetiminde yerli ve yabancı klasik eserleri seslendirdiler.  Son olarak okulun müzik grupları, The Piyasa ve Grup Gamzade solistleri; Şahin Şengül,Taha Yaser Yıldız ve Enes Asan tarafından   Türk rock ve Türk pop şarkılarını seslendirdiler. Özellikle Şahin Şengül ve Taha Yaser Yıldız’ın performansları seyircilileri büyüledi.

 

YENİ BİR GÜZEL SANATLAR LİSESİ MÜJDESİ

Yaklaşık  üç saat süren konser Düzcelilere güzel ve keyifli dakikalar yaşattı. Öğrencilerin göstermiş olduğu performanslar herkesi büyüledi. Konserin sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, kısa bir konuşma yaparak, Düzce’ye yeni bir güzel sanatlar  Lisesi müjdesini verdi. Yıllardır ilkokulda dönüştürmüş  olarak eğitim/öğretim yapan Düzce Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri ,öğrencileri ve velileri bu güzel habere coşkulu alkışlarıyla cevap verdi.

 İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç  programı hazırlayan Düzce Güzel Sanatlar Lisesi ,resim ve müzik öğretmenlerinden ;Didem Arslan, Ebru Seyok, Recai Buber, Aydın Vural Keçeci, Nuriye Cankurtaran, Nagehan Kutlu Beyhan, Semra Bayram, Erdal Sevgi ve Doğu Kandemir çiçek vererek teşekkür etti.


Editör: E. TAYHAN