MİLLETVEKİLİ YILMAZ KONUŞTU

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Düzce'de yıkılan köprülerin yapımına hala başlanmadığını söyleyerek, üç buçuk yılda bir ilerleme kaydedilmediğini dile getirdi.

MİLLETVEKİLİ YILMAZ KONUŞTU
5.01.2023 - 12:23
Güncelleme 5.01.2023 - 12:29
335

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, TBMM Genel Kurulu’nda 18 temmuz 2019 tarihinde yaşanan sel felaketinin sonucunda yıkılan köprülerin yapım sürecine dair konuştu. Yılmaz, yıkılan köprülerin yapımına hala başlanmadığını söyleyerek, üç buçuk yılda bir ilerleme kaydedilmediğini dile getirdi.

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, mecliste yaptığı gündem dışı konuşmada, 2019 yılında Düzce'de yaşanan sel felaketinde yıkılan köprüleri gündeme getirdi. Köprülerin yapımına hala başlanılmadığını söyleyen Yılmaz, Düzcelilerin sıkıntı yaşadığını da belirtti.

İHALE TARİHİ BELLİ AMA İLERLEME KAYDEDİLMEDİ

Yılmaz, " Düzce ilimiz geçtiğimiz dört yıl içinde 2'si sel felaketi, 1'i deprem olmak üzere 3 kez doğal afetlerle karşı karşıya kalmıştır. Bu yaşanan afetlerden sonra devletimiz bütün imkânlarla Düzceli hemşehrilerimizin yanında olmuş ve yaraların sarılması için elinden geleni yapmıştır. Ancak 18 Temmuz 2019 tarihinde yaşanan sel felaketinin sonucunda yıkılan köprülerin yapımına hâlâ başlanamamış olması, Düzceli hemşehrilerimizi ziyadesiyle üzmektedir. Aradan geçen üç buçuk yıllık zamanda yapılan ilk ihale iptal edilmiş, yeni yapılacak ihalenin tarihi belli olmasına rağmen pek bir ilerleme kaydedilememiştir. Yine, aynı tarihte yıkılan ve yapımı DSİ üçüncü bölge tarafından üstlenilen Akçakoca'nın Uğurlu köyünü Kocaali'ye bağlayan Bezirgan Köprüsü'nde de durum farklı değil." dedi.

 


Editör: E. TAYHAN