“BİR EVLAT DÜŞÜNÜN” KANSER HASTASI…!

  • 3.10.2022 15:27

Kanser hastası evladın varsa eğer, iki gözü görmeyen özel bir anneysen tek başına yaşamaya da çalışıyorsan bin endişe vardır yüreğinde annemizin. Çok mutlu bir evliliği, kendi elleriyle besleyen fedakar bir eşinin olduğunu ve sonra kaybettiğini söyleyen bir teyzemiz..

         Biz özel anneler hep gülümser, kırılır gülümser, başkanımızın elini tutup görmeyen gözlerinden akan yaşlara rağmen "oğlum benim yanımda olur musun sizlere ihtiyacım var benim" diyerek gülümser, ağladığıma bakmayın olur mu, içimdeki sıkıntıyı atmaya çalışıyorum. Benim sevgime ihtiyacı olan kanser hastası evladım var benim.

Kalbi vicdanı güzel olan teyzecim.. Senin o yanaklarından  ellerinden öperiz biz. Biliyoruz evladın kalp sızın canının en tatlı yeri. Yıllardır oğlunu göremeyen kokusuyla sesiyle mutlu olan anne, ona gelmesinde bana gelsin tüm acıların…dediğin tek varlık.  Ben onun göremeyen gözüyüm diyen bir evlat.. Benim eksik kalan diğer yarım diyen bir anne…Kalbi güzel olanın gözünden yaş eksik olmazmış. Güzellikler sarsın her bir yanınızı.. Rabbim sizleri birbirinize bağışlasın..

         Bozma moralini güzel teyzecim. Bak Rabbimiz ne diyor, hiç kimse kendisi için gizlenen mutluluk ve müjdeyi bilemez. Umudunu hiç bir zaman yitirme olur mu? Allahım ol der ve olur.

Öyle içten dua etmişsin ki Rabbim sana Düzce Sevdalıları ve Yardımlaşma Derneğini ve ekip arkadaşlarımı gönderdi. Yanına geldiğimizde  o yaptığın dualarına bizleri aldığın için çok teşekkür ediyoruz. Seni tanıdıktan sonra öğrendim ki ;“insanın derdi ne kadar büyük olursa gülüşü konuşması o kadar sıcak olurmuş…!” Sen  öğrettin bize. O dertler güzelleştirirmiş yüreği, evladın ve senin gibi. 

Bir evlat düşünün kanser hastası, sancılar içinde ama anneye belli etmeden.. yaşama mücadelesi veriyor acılar çekiyor tek başına sessizce.. Annem..! Sana ne demeliyim bilmiyorum. Güneşim desem güneş batıyor, hayatım desem hayat kısa, gülüm desem o da soluyor, sana canım diyeyim mi ? Çünkü bu can seninle yaşıyor, çektiklerim varlığınla biraz olsun azalıyor biliyor musun annem.

Kalbi güzel olanın gözünden yaş eksik olmazmış. Sağlık ve güzellikler sarsın her bir yanınızı. Rabbim sizleri birbirinize bağışlasın teyzecim…

  İnsanları seven insanlar alçak gönüllüdür. Yardım ettikçe güçlenirler Düzce Sevdalıları Yardımlaşma Derneği gibi. Özel insanlarımızın, Yaşlılarımızın, ihtiyaç sahiplerimizin  hep yanlarında olup hüzünlerini mutluluğa çevirenlerimiz. Sizler nasıl insanlarsınız..bazı günler üstü başınız çamur içinde, arabalarınız çamura saplanmış yinede pes etmeden ihtiyac sahiplerine ulaşabilmek için çabalayan iyilik liderleri.Kalbinizden geçenler yarın tesadüflerle karşınıza çıkacak biliyorum Gönüllü ekip arkadaşlarım..

  Çaresiz birinin sağlığına kavuşması için dua ederken, insan hayattaki tüm bu  gürültünün ne kadar boş olduğunu fark ediyor değilmi?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Objektif Gazetesi (www.duzceobjektif.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar