HAYAT BAZEN “SUNAR” BAZEN “SINAR…!”

  • 8.11.2022 15:06

Sizce mutluluk nedir? Bence mutluluk yaşınız kac olursa olsun içindeki o cocuk ruhunu kaybetmemektir. Hayatta mutsuz olmayı gerektirebilecek o kadar çok neden var ki.

Sizce mutluluk nedir? Bence mutluluk yaşınız kac olursa olsun içindeki o cocuk ruhunu kaybetmemektir. Hayatta mutsuz olmayı gerektirebilecek o kadar çok neden var ki.

Bayılıyorum ufak şeylerden çocuk gibi neşelenmeme, gece mum ışığında müzik eşliğinde duygulanıp yazı yazmalarıma birde kızım yanımda oturup bana ilham vermesine, Bayılıyorum lünaparka yanıp sönen ışıklarına atlı karıncalara dönme dolaplara çarpışsa da bizlere bolca kahkaha attıran arabalara..bayılıyorum salıncağa binmeye bir ileri bir geri kendime “ohhhhh” ömür hayat sana güzel demeye. Çok mutlu bir o kadarda yorucu gecen zamanlarımda çocuklar gibi sallamayı, sizlerde sallanın o kadar iyi geliyorki ne demek istediğimi o zaman anlayacaksınız.Yorucu ve üzücü zamanlarında bazen beden çocuk olmak istiyor biliyor musunuz.

Ne  kadar mutlusun…veya tam bir mutluluk huzur var mı sizce? Bence tam bir mutluluk yok bu hayatta. Herkesin kendine göre bir derdi var. Kime sorsan hep birşeyler eksik hep birşeyler yarım…Hani hep derler ya kiminin ekmeği bayat kiminin pırlantası ufak. Bana göre de bir battaniye gibidir hayat. Üstüne çekersin ayakların üşür, ayaklarına çekersin kolların. Ne tarafa çekersen çek hep bir tarafın açıkta kalır.. Ama ben bu mücadeleli hayatımda kollarımda üşüse ayaklarımda üşüse kızım gibi bir evlat yetiştirdim ya işte beni gururlandıran tek şey o.. Beni tamamlayan ısıtan Mutluluğum..  

Dün olduğum kız çocuğu ile bugün olduğum kadın arasında çok fark yok. Hayatımızda herşey kendini sevmekle başlıyor ego olmadan. Kendinle mutluysan kimseyle sorunun olmaz. O yüzden çocuklarımıza kendini sevmeyi değerli olmayı öğretelim. Ailede verilmeyen değer ileride karakter sorunları yaşayan değersizlik duygusu olan bir insan olarak yoluna devam eder. O yüzden diyorum ki sevelim cocuklarımızı cokca öpelim..  

Birlikte eğlenebildiğimiz şahane vakitler geçirebildiğimiz ve hatta çocukluklar yapabildiğimiz yol arkadaşlarımız olsun hayatımızda. Onların enerjileri bizleri etkilesin. Aileme arkadaşlarıma dostlarıma minnettarım. Yaşamımda yanımda olduğunuzdan dolayı. Hep söylerim yanımda olan dostlarımın karakteri aile yapısı ve yaşantıları benim için cok önemli..Sizler içinde öyle olsun. Sonunda hayal kırıklığına uğramamak için. Korkmayacaksın kimseyi kaybetmekten. Hayır demeyi bileceksin. Aman o üzülmesin kırılmasın dediklerimiz bildilermi kıymetimizi. Bırakın birazda onlar cabalasın senin yanında olabilmek için kendini yormaya mutsuz olmaya değmez.

Hayat bu yanınızda kalıp sizi mutlu edende olur. Hayatınızdan çıkıp güçlendiren de. Mutlumu olmak istiyorsun o zaman yap bi kahve aç bir şarkı ve kocaman gülümse. Seni üzenlere enerjileri iyi gelmeyenlere yol ver gitsin. Sevenlerimize de değer ver ömür hanım hayat devam ediyor derim kendime.  

Hayat güzel yaşamak güzel. Bazen sunar bazen sınar bizi değil mi? Bizim tepkilerimizdir hayatı anlamlandıran yada anlamsız yapan. İçimizden canım Allahımdan ne istersek o olur. Dilemenin en güzel yanı ne biliyor musunuz? Kalplerden duaya dönüşmesi. Güzel şeyler dileyelim ki güzelliklere dönüşelim. Sabah kalktığımda aynaya bakar kendimi severim. Kendimle konuşurum. Ve derim ki bugün güzellikleri görmeye niyet ediyorum. Gördüğümü güzelleştirmeyi seçiyorum.  

Hayranım saygıyı elden bırakmadan ses tonunu yükseltmeden kelimelerini seçerek konuşabilen naif kibar insanlara…Haddini bilenlere hayranım. Hayranım enerjilerine…

Bir tutam dostluk bir tutam mutluluk huzur dolu yaşam bırakıyorum yüreğinize.. Işığınız sevgiyle parlasın..

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Objektif Gazetesi (www.duzceobjektif.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar