ŞİDDET KADERİNİZ DEĞİL,SESSİZ KALMAYIN…!

  • 17.11.2022 14:52

Çokça yağmur yağsa şu kirli dünya temizlenir mi acaba…?

Çokça yağmur yağsa şu kirli dünya temizlenir mi acaba…?           

İnsanların kalplerine vicdanlarına yağsa küçücükte olsa bir umut diyorum. Belki değişir değil mi…!

Ne yağmurlar gördü bu dünya ne afatlar yaşattı bize.. Daha da kötüye gidiyoruz bu çirkin hayatlara kadınların şiddet görmelerine tepki vermedikçe…

         Şiddet gördüğünüz için çevrenizden utandınız değil mi? Evladınızdan utandınız nasıl bir hayat sunduk diye…

Göz yaşları içinde sessizce..

         Her anlatan dünyası başına yıkılmış sadece kendi başına gelmiş dünyanın sonu gelmiş gibi en önemlisi özgüvenleri yitik durumda…  

Hiç olmadık bir anda gecenin bir yarısı kalbinize ağrı giriyor değil mi?  Şiddet gördüğünüze bir anlam veremiyorsunuz en acısı da bu ya…! Her şeyi feda ettiğiniz insan hayatınızı mahvediyor. Bir neden yok geçerli bir sebep de yok. Sadece göğsündeki o ağrı var. Her şey düzelsin istiyorsun dualar ediyorsun.. Yuvanda çocuklarınızla birlikte huzur içinde yaşamak  istiyorsun. Hak ettiğin hayat  için çabalıyorsun. Ama o vicdansızlar Allahımdan korkusu olmayanlar dışarıda kendi hayatını yaşıyor utanmadan…ama sadece senin canın acıyor…Sizler bu hayatı hak etmediğinizi düşünerek üzülüyorsunuz… Aslında sizlere yapılan onca vicdansızlığa tahammül etmekle o haksızlığı kendinize sizler yapıyorsunuz.  

Hiç düşündünüz mü kadın olmasaydı, kimi doğurucaktı, kimi doyurucaktı, kimi sevecekti, kimi tamamlayacaktı söyleyin.. Kadınlarımızı sevin koruyun önemli olduklarını hissettirin…Neden mi? Çünkü onlar Allahımın emanetidir.

 Bu dünya kadınlar mutlu oldukça sevildikçe saygı duyuldukça güzeldir..

 

DÜZCE SEVDALILARI ve YARDIMLAŞMA DERNEĞİ Başkanı REŞİT KURT

DÜZCE AŞİYAN AİLENİN GÜÇLENDİRİLMESİ EĞİTİM ve KÜLTÜR DERNEĞİ Başkanı HÜLYA ÇİÇEK ARIKBOĞA

Diyorlar ki.. Kadınlarımızın toplumdaki yeri saygınlığı medeniyetimizin göstergesidir. Bugün ve hergün daha güvenli bir dünyada insan onuruna yakışır şiddetten uzak ve eşit bir hayat hak ediyor. 25 Kasıma yönelik şiddetle mücadele günü vesilesiyle yaptığımız etkinliklerle bu sağlıksız gidişatı engellemek kadın haklarının korunmasına ve geliştirilmesine katkıda bulunmayı gönülden diliyoruz. Sevgi dolu bir dünyada yaşamalarını istiyoruz. Şiddete maruz kalan tüm kadınlarımızın yanındayız.  

Aklımızdan gecenler uçuk hayaller değil ki. Bugün olmadı ama bir gün DÜZCE SEVDALILARI ve AŞİYAN AİLESİ sayesinde mutlaka. Kadınlarımıza yönelik eğitimleriyle destek verdikçe birlikte olduğumuz sürece umut hep var olacak. Sizlerin destekleri oldukça kadına gösterilmesi gereken özen ve saygı artacak özgürce okuyabilen kendini ifade edebilen, hayallerine ulaşmak için engeli olmayan, yere sapasağlam basmayı başını dik tutmayı bilen kadınlarımız çoğalacak. Düzce iyi ki sizleri tanıdı iyi ki bizlerin yanındasınız eğitimleriniz ve desteklerinizle…Yaptığınız mücadeleler emekler için kadınlarımız ve çocuklarımız adına sizlere çok teşekkür ediyorum.

Yaşam bize her yeni günde yeni mutluluklar hediye etsin. Şiddet kaderimiz değil. Göz yummayın sessiz kalmayın…Kaderimizdeki yolları belirleyecek olan bizleriz. Bazen kaybolacağız, bazen kaybolduğumuzda umutsuzluğa düşeceğiz. Bazen de korkacağız...

Hayat işte her şey her zaman tepetaklak gidecek değil ya. Benim üzerime doğmaz dediğin o güneş var ya bir bakmışsın bulutların arasından bize gülümsüyor. Sanki şiddet gören kadınlarımıza annelerimize evlatlarımıza diyor ki; Çok mutsuz ettim sizleri. Birazda sizlerin yüzü gülsün diyor.

Hayat kollarını açıyor sizlere…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Objektif Gazetesi (www.duzceobjektif.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar