YAZ GELİYOR “NİLDEMİM...!”

  • 4.04.2023 16:24

...Ah ah kaydıraklar, bir oyana bir buyana sallandıran salıncaklar, sokakta oynamaya başlayacaklar çocuklarımız, Anneeee diye bağıracaklar...

Parklar dolacak... Ah ah kaydıraklar, bir oyana bir buyana sallandıran salıncaklar, sokakta oynamaya başlayacaklar çocuklarımız, Anneeee diye bağıracaklar balkonlara susadıklarında.,kırlarda uçurtma uçurucaklar, bisikletten düşecek çocuklar, kanayan dizlerini anneleri üfleyerek.

Yaz geliyor Nildemim...

Kışın herkes evinde bizim gibi...yaz geldiğinde anlıyorum ruhundaki acıyı, yapmak istediklerini hayallerle yaşadıklarını, denizde üzenleri görünce "olsun annecim kendimi yüzerken hayal ediyorum ama ben böylede mutluyum" diyeceksin ben üzülmemeyi diye.

  Ah ahhhh diyorum bir el omzuma dokunsaydı da geçecek deseydi ben bunları yazarken. Alıştıkca yaz sizede gelicek. Kanayan yarasına üfleyemeyeceksin belki ama, rüzgardan kırpıştırdığı kirpiklerine hayran kalacaksın, güneşin tenine değmesine şükredeceksin.O yüzden özel bebeğiyle yeni tanışmış anneeee!!! Korkma olur mu sanada yaz gelecek Allahımın izniyle. Bizler çocuklarımızın gözünde kahraman anneleriyiz...bekle güneş size de doğacak...

  Özel cocuğu olan annelerin ve benim bizlere yaşattırdıkları tüm güzellikleri anne şefkatiyle kaleme aldım. Bizim gibi anneler meleklerimizin her gününü ilmek ilmek işliyoruz yarına birlikte kavuşabilmek İcin. Büyümelerini bir mucizeyi izler gibi izliyoruz..

  Ne cabuk büyüdün kızım. Bazen kendi dünyana kapanıp sessizce bazen kaygılarınla kacırdıklarınla büyüdün.Heveslendiğini yapamadığından dolayı bana belli etmeden ic dünyanda üzüldüğünü anlıyorum.Anne İcin o kadar zor  bir durum ki. Anneeee yandan yırtmaclı etek istiyorum diyemedin. Topuklu ayakkabı isteyemedin benden.ama biz bunları ikimiz atlattık.. Giyme topuklu yırtmaclı etek kızım.. Senin tekerlekli sandalyen prenseslerin oturduğu taht gibi.  Yüzünüzde gülümsemeler oldukca  sizleri sevenlere dostlarınıza ve biz annelere  şifa oluyor. Kızım senin güzelliğinin İcinde kalbinde isyan etmeye yer vermediğin İcin teşekkür ediyorum ve şükürler olsun diyorum.

  Herşeye rağmen umut etmeyi, sabrı, kücücük şeylerden mutlu olmayı zor günlerimizde bile gülümsemeyi ve yürekten sevmeyi sizlerle öğrendik. Yaşıyor olmanın gercek anlamını bugün ve her gün biliyoruz biz özel anneler sizlerin sayesinde.

ANNE OLMAK YAĞMUR OLMAKTIR…

  Anne olmak yagmur olmaktır. Toprağı ıslatmak çiçeğe kıyamamaktır. Yeter ki meleklerimiz bizlerle olsun sizlerden gelecek sıkıntılar bile bize tatlı gelir. Yaşama sevincimizsiniz.

   Nildemin anne ben özgürüm dediği anı beynimde hayal ettim hep. Rüyalarımda kızımı yürüdüğünü görüp o anı yaşadım defalarca. Uyandığımda tekrar uykuya dalmak istiyorum ki özgürlüğünü göreyim diye. Biliyor musunuz hayatımızda ulaşabilecek en güzel rüya ve hayal bizler İcin.

  Bakışların gülüşlerin üzülmenin ağlamanın duyguları ifade etmenin şükrünü yaşıyoruz. Bizler umudumuzu kaybetmeden hayatımıza katabileceğimiz en kücük şeyler İcin savaşıyoruz. Cünkü bir kelimenin adım atmanın bir gülüşün bile şükrü büyük.

   Ne güzel şeysin özgürlük kim demişki olmaz diye. Sen yeter ki candan iste Rabbimden olur.

Ya hayaller kurarken yada rüyalarımızda…!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Objektif Gazetesi (www.duzceobjektif.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar