TÜRK SAĞLIK SEN'DEN ZAM TEPKİSİ

Düzce Türk Sağlık Sen Şubesi zam konusunda sağlık çalışanları arasında ayırım yapılmasına tepki gösterdi. Düzce Türk Sağlık Sen ve Kamu Sen İl Başkanı Ekrem Çavuş, kahraman sağlık çalışanlarının yok sayıldığını söyledi.

TÜRK SAĞLIK SEN'DEN ZAM TEPKİSİ
3.12.2021 - 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
736

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Tbmm'de yaptığı açıklamada pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin TL'lik bir ücret artışı yapacağını açıklamasının ardından Türk Sağlık-Sen üyeleri Atatürk Devlet Hastanesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

 Düzce Türk Sağlık Sen ve Kamu Sen İl Başkanı Ekrem Çavuş yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarına büyük müjde diye duyurulan haberde kahraman sağlık çalışanlarının yok sayıldığını söyledi.

 Çavuş, " Hayatını insan hayatına adayan, gece gündüz demeden nöbetten nöbete koşan evinin yolunu unutan, evde kendi hastasını bırakıp Türk halkına şifa dağıtmaya koşan, Hemşiresinden, Ebesine, Sağlık Memurundan, Tıbbi sekreterine, Laborantından, Radyoloji teknikerine, Fizyoterapistinden, Odyometristine, Diyetisyeninden, psikoloğuna Memurundan Hizmetlisine ve adını sayamadığım bir çok arkadaşımızın Hiçbiri Hülasa  Kahraman Sağlık çalışanı yokmuş. yok sayılmış" dedi.

Döner sermaye yönetmeliğinde Hekim-Hekim dışı Sağlık personelinin mutlaka ayrılması gerektiğini belirten Çavuş şöyle konuştu:

Tabi Biz Sağlık çalışanları Hizmet üretmiyoruz, Performans üretmiyoruz  bu kişilere bakarsak biz havuç turp üretiyoruz galiba. Bu nasıl bir mantıktır. İşte bu ayrımcı mantık bizi bu  güne getirmiş ve perişan etmiştir.  Son 11 yılda yetkili sendika oldukları günden beri Kamu çalışanlarını enflasyon altında ezdiren bir kuruş refah payı aldıramayan Toplu sözleşme masalarında gece yarıları kamu çalışanlarını Yüzde 3,5 a satan son toplu sözleşmede enflasyon resmi rakamlarla Yüzce 20 lere dayanmış, Gıda enflasyonu Yüzde 35 iken 2022 yılı için yüzde 5+7 zammı bir kazanım olarak anlatanlardan ne beklenir ki.

"Bizi kimse yok sayamaz" diyen Çavuş, Sağlık Bakanına seslendi:

Böylesine bir süratle yapılan düzenleme ile sağlık çalışanlarını yok saymak, onların yaşadığı ekonomik sıkıntının görmezden gelinmesi, kayıplarının dikkate alınmaması kabul edilemezdir.Doktorlarımızın ücretlerinde artış yapılması zaruridir. Bu şarttır bizim bununla ilgili bir söyleyeceğimiz tek şey budur. Ancak, Sağlık hizmetleri bir ekip işidir. Ekibin büyük bir bölümü görmezden gelinemez. Zam, doktorlarımız için de geriye kalan tüm sağlık personelimiz için de gereklidir.


Editör: E. TAYHAN